Na hlavný obsah

Ukrajinskú študentku v Bratislave mal zabiť jej priateľ, vyšetrovateľ ho obvinil

K vražde sa priznal.

Ukrajinskú študentku v Bratislave mal zabiť jej priateľ, vyšetrovateľ ho obvinil
Policajti a obvinený študent Volodymyr počas rekonštrukcie vraždy ukrajinskej študentky na bratislavskom internáte. Foto: Facebook/Polícia SR

Vyšetrovateľ obvinil zadržaného 21-ročného Volodymyra z Ukrajiny v prípade zavraždenej ukrajinskej študentky z obzvlášť závažného zločinu vraždy. V prípade preukázania viny mu hrozí 15 až 20 rokov za mrežami. Informovala o tom polícia na sociálnej sieti.

Mladý muž, ktorého obvinili, bol údajne priateľom zavraždenej. V stredu (8. 6.) dobrovoľne prišiel na jedno z policajných oddelení a k skutku sa priznal. Volodymyr mal 2. júna krátko po 12.00 h začať ženu oboma rukami škrtiť pod krkom, pričom jej spôsobil zranenia nezlučiteľné so životom.

Krajskí policajti vo vyšetrovaní intenzívne pokračujú a zabezpečujú ďalšie dôkazy. Zadržaného muža umiestnili do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval aj podnet k návrhu na väzobné stíhanie páchateľa.

Telo 21-ročnej ukrajinskej študentky Marie našli bez známok života v piatok (3. 6.) v priestoroch internátu Mladá garda na Račianskej ulici v Bratislave. Prípadom sa zaoberali okresní policajti, no vo štvrtok (9. 6.) si prípad prevzalo Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Bratislave.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny