Na hlavný obsah

V Charkovskej oblasti pri ruskom ostreľovaní zomrelo najmenej 15 ľudí, hlásia úrady

Obeťou je aj osemročné dieťa.

V Charkovskej oblasti pri ruskom ostreľovaní zomrelo najmenej 15 ľudí, hlásia úrady
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Najmenej 15 civilistov v utorok (21. 6.) prišlo o život pri ruskom ostreľovaní v Charkovskej oblasti. Uviedol večer oblastný gubernátor Oleh Synehubov na sociálnej sieti. Ďalších 16 ľudí je podľa neho zranených.

Ruské okupačné jednotky v utorok (21. 6.) večer ostreľovali obec Čuhujiv v Charkovskej oblasti. Podľa predbežných informácií tam zahynulo šesť ľudí, štyria sú zranení, informácie sa aktualizujú, uviedol Synehubov.

Obeťou je aj osemročné dieťa

V Charkove podľa neho zomrelo päť ľudí a jedenásť utrpelo zranenia. Štyria ľudia zomreli na ďalších miestach v oblasti, a to vrátane osemročného dieťaťa, ktorého matka je zranená, dodal.

Ruské invázne jednotky po týždňoch relatívneho pokoja zintenzívnili ostreľovanie v oblasti, poznamenala agentúra Reuters. Charkov, druhé najväčšie ukrajinské mesto, ktoré sa nachádza na severovýchode krajiny, zažil intenzívne ruské ostreľovanie hneď počas prvých týždňov ruskej vojenskej agresie, ktorú Moskva začala 24. februára.

„Okupanti znovu ostreľujú obytné štvrte v Charkove a uplatňujú teror voči civilnému obyvateľstvu! „ uviedol už skôr Synehubov. Gubernátor vyzval obyvateľov mesta k maximálnej opatrnosti, do ulíc by mali vychádzať len v naozaj nevyhnutných prípadoch. „Teraz je to krajne nebezpečné! „varoval.

Ostreľovanie spôsobilo v meste výpadky v dodávkach elektriny i vody, v priemyselnej zóne vypukol požiar.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet