Na hlavný obsah

Jednorazový príspevok by mali dostať aj opatrovateľky

Trvá na tom minister práce Milan Krajniak.

Päťstoeurový príspevok by mali dostať aj zamestnanci zariadení sociálnych služieb. Trvá na tom minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

Jednorazový príspevok by mal byť náhradou za valorizáciu pre zamestnancov štátnej a verejnej správy. Minister financií Igor Matovič (OĽANO) však s pracovníkmi DSS nepočíta.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Počas vyjednávaní o možnom zvýšení platov zamestnancov vo verejnom sektore, ktoré je súčasťou vyššej kolektívnej zmluvy, prišiel návrh zo strany Matoviča na jednorazový príspevok vo výške 500 eur pre zamestnancov v štátnej a verejnej správe. Nie však pre všetkých.

„Mimo kolektívnej zmluvy sú práve zamestnanci DSS. Potom sú odtiaľ vyňatí zdravotníci, takisto vojaci. To sú tri skupiny, s ktorými sa bude rokovať samostatne,“ uviedol šéf rezortu financií.

Krajniak si myslí, že bez ohľadu na výsledok vyjednávania o kolektívnych zmluvách, avizovaný päťstoeurový príspevok by mali dostať aj zamestnanci zariadení sociálnych služieb.

„Určite nepodporím celkový návrh na valorizáciu platov, ak by sa netýkal aj zamestnancov zariadení sociálnych služieb, ktorí nie sú verejnými zamestnancami alebo zamestnancami vo verejnej službe,“ vyhlásil šéf rezortu práce.

Prečo by mali byť zamestnanci zariadení sociálnych služieb vyňatí z jednorazového príspevku, nerozumie ani opozícia. Upozorňuje, že už teraz na Slovensku chýba približne 20 000 opatrovateliek a takýmito krokmi sa ten stav ešte môže zhoršiť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko