Na hlavný obsah

Krajniak: Do koaličných sporov sa snažíme nezapájať, dôležité je, že pomáhame ľuďom

Podľa Pellegriniho by mal premiér ukázať viac odvahy.

Krajniak: Do koaličných sporov sa snažíme nezapájať, dôležité je, že pomáhame ľuďom
Na snímke predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini a minister práce Milan Krajniak (Sme rodina) diskutujú v relácii RTVS O 5 minút 12. Foto: RTVS

Do sporov v koalícii sa snažíme nezapájať. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS O 5 minút 12 minister práce Milan Krajniak (Sme rodina).

„Zodpovednosť strany Sme rodina spočíva v tom, že sa snažíme nezapájať do týchto sporov. Myslím si, že ľudom je úplne jedno, kto tento spor vyhrá. Pre ľudí je podstatné či my, ako politici, doručíme pomoc, keď to potrebujú,“ zdôraznil.

Dodal, že ho nezhody medzi ministrom financií Igorom Matovičom (OĽANO) a ministrom hospodárstva Richardom Sulíkom (SaS) nebavia. Do ich sporu však Sme rodina nebude zasahovať.

Pellegrini: Premiér by mal ukázať viac odvahy a sily

Predseda strany Hlas-SD Peter Pellegrini (Hlas-SD) reagoval, že „len vďaka Sme rodina má Igor Matovič takú právomoc, akú má.“

„Krajina má závažné problémy a my riešime rozkol vo vládnej koalícii,“ dodal. Premiér Eduard Heger (OĽANO) by mal podľa neho ukázať viac sily a viac odvahy.

Premiér Heger v relácii RTVS Sobotné dialógy v sobotu (2. 7.) oznámil, že svojim koaličným partnerom predstavil reformu fungovania koaličnej rady, ktorá by mala priniesť pokoj a stabilitu. „Žiadnu reformu koaličnej rady nepotrebujeme, vieme schvaľovať veci,“ tvrdí Krajniak.

„Buď budeme pokračovať vo vláde, ktorá pomáha ľuďom, alebo ak sa Matovič a Sulík nedokážu dohodnúť, tak prídu predčasné voľby, nebránime sa im,“ doplnil.

Pôvodne sa mal diskusnej relácie zúčastniť predseda parlamentu Boris Kollár (Sme rodina), zo zdravotných dôvodov však svoju účasť zrušil, mal totiž pozitívny antigénový test na koronavírus.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko