Na hlavný obsah

Musk neodkúpi Twitter, firma sa chce súdiť

Má nárok na miliardu dolárov.

Musk neodkúpi Twitter, firma sa chce súdiť
Na snímke zľava logo aplikácie twitter v mobile a šéf Tesly Elon Musk. Foto: SITA/AP, koláž: RTVS

Americký podnikateľ Elon Musk odstúpil od zmluvy o prevzatí sociálnej siete twitter za 44 miliárd dolárov. Informovala britská spravodajská televízia SkyNews.

Vo vyhlásení poskytnutom americkej Komisii pre cenné papiere a burzy (SEC) Muskovi zástupcovia uviedli, že Twitter porušil podmienky zmluvy. Tiež podľa nich „urobil zjavne nepravdivé a zavádzajúce vyhlásenia“.

Uviedli tiež, že Twitter neposkytol údaje a informácie požadované Muskom, ktoré by mu umožnili „urobiť nezávislé hodnotenie počtu falošných alebo spamových účtov“ na sociálnej sieti.

„Twitter niekedy ignoroval požiadavky pána Muska, inokedy ich odmietol zo zjavne neopodstatnených dôvodov a niekedy zas tvrdil, že mu vyhovel, pričom mu však poskytol neúplné alebo nepoužiteľné informácie,“ uvádza sa vo vyhlásení.

Pôjde to na súd

Twitter v reakcii uviedol, že sa bude súdiť s Muskom o naplnenie zmluvy o jeho prevzatí. Informovala o tom agentúra AFP.

Predseda správnej rady Twitteru Bret Taylor uviedol, že správna rada má odhodlanie uzavrieť transakciu za cenu a podmienok dohodnutých s Muskom. Plánuje podniknúť právne kroky na vynútenie dohody o fúzii. „Sme presvedčení, že na súde v Delaware zvíťazíme,“ dodal.

Twitter má nárok na 1 miliardu dolárov (984 miliónov eur), ktoré sa Musk zaviazal zaplatiť, ak transakciu nedokončí. Firma sa ale miesto toho chystá bojovať na súde za dohodu, ktorú schválilo predstavenstvo spoločnosti.. Tiež podľa nichresadzoval ju generálny riaditeľ Parag Agrawal.  

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Ekonomika