Na hlavný obsah

Slovenské vodné slalomárky nepostúpili do finále C1 na MS

Najlepší výkon dosiahla Zuzana Paňková.

Slovenské vodné slalomárky nepostúpili do finále C1 na MS
Slovenská vodná slalomárka Zuzana Paňková. Foto: TASR/DPA

Slovenské vodné slalomárky nepostúpili do finále C1 na majstrovstvách sveta v Augsburgu. Najlepší výkon dosiahla v nedeľnom (31. 7.) semifinále Zuzana Paňková, ktorá obsadila 18. miesto so stratou 13,98 sekundy na najrýchlejšiu Austrálčanku Jessicu Foxovú.

Paňková urobila veľkú chybu v strede kanála, čas stratila na 12. bránke, ktorú najskôr minula a musela sa do nej vracať. Na prvom medzičase pritom strácala na Foxovú iba 1,40 sekundy.

„Jazda bola kvalitná, len som podcenila jednu bránu. Osobne sa cítim dobre, no fyzicky nevládzem. Bežne by mi stačil jeden záber, no dnes som sa musela vracať. Vždy chcem podať najlepší výkon a dnes to nevyšlo,“ uviedla Paňková v rozhovore pre RTVS.  

O dve priečky nižšie skončila Soňa Stanovská (+15,62 sekundy). Tej robil problém záver trate, keď nemala úplnú kontrolu nad svojím kanoe. „Išlo sa mi celkom dobre, no neskôr dochádzali sily. Úplne na konci som nemala plnú kontrolu, trochu ma vyhodilo zo sedačky a zmenilo sa mi ťažisko,“ povedala po pretekoch.

Tretia slovenská zástupkyňa Emanuela Luknárová obsadila 23. miesto, na Foxovú jej chýbalo 16,76 sekundy a spravila štyri chyby. „Nebolo to úplne podľa mojich predstáv, najväčšie chyby som urobila na bránkach číslo 20 a 21. Na dotyk zo šestky som sa nesústredila, cieľ bol čo najlepší výsledok,“ vyjadrila sa Luknárová.

Slovensko tak zatiaľ nemá na tohtoročných MS zastúpenie ani v jednom individuálnom finále žien. Paňková spolu s Eliškou Mintálovou ešte v nedeľu (24. 7.) bojovali v rozjazdách extrémneho slalomu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko