Na hlavný obsah

Spomalené práce na predĺžení električkovej trate v Petržalke sa stále nerozbehli

Slovensku hrozí, že príde o eurofondy.

V Bratislave sa stále nepohli spomalené práce na predĺžení električkovej trate v Petržalke. Je to jeden z najväčších projektov hlavného mesta. Ministerstvo investícií kritizuje magistrát, že eurofondy môžu prepadnúť.

Trať musia dokončiť do konca roka 2023. Magistrát kritiku odmieta. Tvrdí, že má pripravený aj záložný plán, na iné projekty.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Stavebná činnosť na trase novej električkovej trate je už niekoľko týždňov spomalená. Omeškanie prác súvisí so zdražovaním materiálov, čo stavebníkom spôsobuje problémy.

„Momentálne rokujeme so zhotoviteľom stavby o dodatku, ktorý by reagoval na zvýšenie cien materiálov podľa usmernenia, ktoré vydal Úrad pre verejné obstarávanie,“ uviedla Tatiana Kratochvílová, námestníčka primátora hlavného mesta SR Bratislavy.

Projekt za sto miliónov eur financujú z eurofondov, no musí byť hotový do roku 2023. Iba dovtedy sa na to môžu použiť aktuálne eurofondy.

Na problém s omeškaním upozorňuje ministerstvo investícií opakovane už viac ako rok.

„Je to veľký projekt o ktorom vedenie magistrátu vie už 10 rokov. Teraz je už jasné, že to nestihnú,“ tvrdí Andrej Ďuríček, hovorca ministerstva investícií.

Hlavné mesto takéto tvrdenia odmieta a tvrdí, že eurofondy neprepadnú. Magistrát tvrdí, že má pripravený aj záložný plán na iné dopravné projekty. Ide napríklad o dostavbu trolejbusových tratí alebo nákup nových električiek a trolejbusov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny