Na hlavný obsah

V Česku došlo k viacnásobnej vražde

Kriminalisti preverujú okolnosti prípadu.

V Česku došlo k viacnásobnej vražde
Na ilustračnej snímke auto českej polície. Foto: Policie ČR/Jakub Plíhal

Pri násilnom trestnom čine v Rožnove pod Radhoštěm na Vsetínsku zomreli štyri osoby, dvaja dospelí a dve deti. Polícia to v stredu (3. 8.) oznámila na twitteri.

Podľa polície zastrelil 49-ročný muž svoju 35-ročnú družku a svoje dve deti. Potom obrátil zbraň proti sebe. Polícia prípad predbežne klasifikovala ako trojnásobnú vraždu.

Telá našli príbuzní

Krajská policajná hovorkyňa Simona Kyšnerová na mieste činu novinárom povedala, že páchateľ použil strelnú zbraň. Uviedla, že situácia je pod kontrolou a ľuďom nehrozí žiadne ďalšie nebezpečenstvo.

„Na mieste sú špecialisti, súdni lekári, ktorí budú zisťovať okolnosti zločinu. Hneď ako budeme môcť poskytnúť ďalšie informácie k prípadu, poskytneme ich,“ dodala Kyšnerová. Na mieste je aj Generálna inšpekcia bezpečnostných zborov (GIBS).

Polícia neskôr na twitteri informovala, že na mieste sú stále krajskí kriminalisti, súdni lekári a špecialisti z Odboru kriminalistickej techniky a expertíz Brno. Zostanú tam minimálne do štvrtka (4. 8.) rána.

Nešťastie sa stalo v rodinnom dome a ulica je z oboch strán ohraničená páskou. Trestný čin bol polícii nahlásený v stredu (3. 8.) okolo 10:00 h. Informovali o tom rodinní príslušníci, ktorí telá našli. Podľa ČTK bol páchateľom strážnik. Deti boli vo veku štyri a šesť rokov.

Nejde o prvú tohtoročnú viacnásobnú vraždu v regióne. V obci Loučka koncom apríla zabil tridsaťjedenročný muž v rodinnom dome svoju manželku a ich tri malé deti. Následne sa porezal nožom a nakoniec spôsobil výbuch domu. V júni bol muž obvinený z vraždy a poslaný do väzby.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet