Na hlavný obsah

Auto so Zelenským sa v Kyjeve zrazilo s iným autom

Prezident je v bezpečí.

Auto so Zelenským sa v Kyjeve zrazilo s iným autom
Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj. Foto: TASR/AP

Auto ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského sa v stredu (14. 9.) večer v Kyjeve zrazilo s iným vozidlom. Prezident je v bezpečí a od rána sa venuje svojim povinnostiam, uviedol vo štvrtok (15. 9.) jeho hovorca Serhij Nykyforov. Príčiny nehody polícia vyšetruje.

„V Kyjeve sa zrazilo auto s autom ukrajinského prezidenta a jeho sprievodnými vozidlami. Záchranári sprevádzajúci prezidenta poskytli pomoc vodičovi druhého auta,“ napísal v noci Nykyforov. Dodal, že prezidenta vyšetril lekár, ktorý nezistil žiadne vážne zranenia.

„Všetko je s ním v poriadku, od rána pracuje. Všetky plány na dnes sú načas. Prezident má len niekoľko menších modrín,“ citoval neskôr portál Strana.ua Nykyforovov telegram.

Podľa Nykyforova sa autá zrazili v Kyjeve v stredu okolo 23.00 h miestneho času (22.00 h SELČ). Prezident sa vracal z mesta Izium, ktoré minulý týždeň dobyla ukrajinská armáda počas protiofenzívy v Charkovskej oblasti.

Vozidlá sa zrazili na križovatke a Zelenskyj v súlade s bezpečnostnými protokolmi presadol do iného auta a pokračoval v ceste do prezidentského sídla, dodal jeho hovorca.

Nie je jasné, či išlo o úmyselnú zrážku alebo nehodu, polícia vyšetruje podrobnosti.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet