Na hlavný obsah

Politici reagovali na rozhodnutie súdu o stíhaní Dědečka na slobode

Pre Dědečka sa vynesie spravodlivý trest, tvrdí Heger.

Na rozhodnutie okresného súdu Bratislava jeden o stíhaní Dušana Dědečka na slobode, reagovali aj politici. Rozumejú pobúreným reakciám verejnosti, no podľa nich treba rešpektovať rozhodnutie súdu.

„Toto rozhodnutie rešpektujem, je to rozhodnutie súdu, chápem očakávania verejnosti, chápem pobúrenie. Nespochybňoval by som súdnu autoritu v tomto momente. na to zatiaľ ja nevidím žiadne dôvody, verte mi, ak by som ich videl, viem využiť príslušné oprávnenia, ktoré mi patria,“ vyjadril sa minister spravodlivosti Viliam Karas.

„Chcem ubezpečiť všetkých občanov Slovenska, ale hlavne rodiny pozostalých, že práve naša vláda dala spravodlivosti slobodu. A teda aj pána Dědečka určite spravodlivý trest neminie. Preto som si istý, že pre Dědečka sa vynesie spravodlivý trest za to, čo spáchal,“ avizoval predseda vlády Eduard Heger (OĽANO).

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Táto silná negatívna emócia je pochopiteľná, ale toto musíme ustáť ako politici, a aj to musí ustáť súd. Veľmi dobre musí vysvetliť, prečo v danom prípade nebol dôvod pre väzbu. Nič to nemení na tom, že daná osoba naozaj čelí vysokému trestu, vysvetlila poslankyňa NR SR Mária Kolíková (SaS).

„Verím tomu, že súd rozhodne tak, aby dostal spravodlivý trest, aby to bolo memento pre všetkých ďalších ľudí na Slovensku, že ked požívajú alkohol, nemôžu sadať do auta a nemôže sa stať to, čo sa stalo v BA na Zochovej ulici,“ doplnil predseda poslaneckého klubu hnutia OĽANO Michal Šipoš.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko