Na hlavný obsah

Vašečka: Nový minister Horecký je dobrou správou pre školstvo

Slovenská komora učiteľov dúfa, že bude ministrom všetkých zamestnancov.

Vašečka: Nový minister Horecký je dobrou správou pre školstvo
Predseda Výboru NR SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Richard Vašečka (OĽANO). Foto: TASR

To, že sa novým ministrom školstva stal Ján Horecký, je „dobrá správa pre školstvo“. Uviedol to predseda Výboru Národnej rady SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Richard Vašečka (OĽANO).

„My, čo pracujeme v oblasti výchovy a vzdelávania, ho poznám ako skúseného a odborne zdatného človeka, ktorý je otvorený na podnety z praxe a na rozumné inovácie,“ povedal.

Novému ministrovi praje zároveň veľa síl a trpezlivosti. „V rámci vzájomnej spolupráce ho v jeho neľahkej úlohe v čase hodnotovej i ekonomickej krízy naplno podporím,“ dodal.

Na snímke sprava prezidentka Zuzana Čaputová a nový minister školstva Ján Horecký.
Na snímke sprava prezidentka Zuzana Čaputová a nový minister školstva Ján Horecký.Foto: TASR

Komora očakáva, že predstaví svoju víziu

Slovenská komora učiteľov (SKU) dúfa, že nový minister školstva bude ministrom všetkých zamestnancov v školstve, nielen určitej skupiny. Uviedol to prezident SKU Vladimír Crmoman.

Všetko ostatné bude podľa Crmomana závisieť od toho, ako bude mať Horecký rozviazané ruky a či bude môcť riešiť najdôležitejšie problémy v školstve. Ide napríklad o zvýšenie atraktivity učiteľského povolania, aby mal v školách kto učiť.

Ďalej to je podľa šéfa SKU riešenie finančného posilnenia škôl. „Náklady školám veľmi stúpli, zvyšujú sa ceny,“ vysvetlil.

Komora dúfa, že Horecký príde na ministerstvo takpovediac „s kufríkom, v ktorom bude mať víziu“ a zakrátko ju predstaví.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko