Na hlavný obsah

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je opäť pred súdom

Figuruje v ďalšej korupčnej kauze.

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je opäť pred súdom
Na snímke bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik v pojednávacej miestnosti na Špecializovanom trestnom súde (ŠTS) v Banskej Bystrici. Foto: TASR

Bývalý špeciálny prokurátor Dušan Kováčik je opäť pred súdom. V ďalšej korupčnej kauze podľa obžaloby dostal 50 000 eur za ovplyvňovanie trestného stíhania. Dušan Kováčik je už právoplatne odsúdený za korupciu a odpykáva si 8-ročný trest za mrežami.

Kováčik mal podľa obžaloby v lete 2016 v bratislavskej nemocnici prijať úplatok od podnikateľa Petra Košča za ovplyvnenie vyšetrovania dvoch prípadov.

„Peter Košč mi podal do ruky knihu a povedal, nech si ju prelistujem. Videl som, že obsahuje bankovky v nominálnej hodnote 500 eur, uložené vo výreze vnútra knihy. Povedal mi, aby som ju dal Dušanovi Kováčikovi,“ tvrdí svedok Bernard Slobodník.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vypovedám pravdu a nemám prečo nevypovedať pravdu. Či sa to ľúbi obhajcom alebo nie, zbytočne mi budú dávať otázky hocijakého charakteru. Ja budem hovoriť len pravdu a tá je taká, ako uvádzam,“ zdôraznil Slobodník.

Bývalý špeciálny prokurátor ešte v septembri na začiatku pojednávania odmietol uzavrieť dohodu o vine a treste. Vyhlásil, že je nevinný.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko