Na hlavný obsah

Konateľ firmy zanedbaný dobytok nechával zakopať na hnojisko

Enviropolícia ho obvinila.

Konateľ firmy zanedbaný dobytok nechával zakopať na hnojisko
Presný počet uhynutých zvierat nevedeli vyčísliť, nakoľko boli v štádiu rozkladu. Foto: Facebook/Polícia Slovenskej republiky

Enviropolicajti v Zlatých Moravciach obvinili 47-ročného podnikateľa z neoprávneného nakladania s odpadmi a zanedbávania starostlivosti o zvieratá. Informovala o tom Polícia SR na sociálnej sieti.

Polícia zistila že konateľ firmy mal za posledné dva roky prikazovať zamestnancom, aby uhynutý hovädzí dobytok zakopávali na hnojisku. Zistili, že dobytok pošiel v dôsledku neplnohodnotnej potravy, metabolických porúch, a s tým súvisiacim zlým zdravotným stavom.

Počas vyšetrovania polícia prehľadala ďalšie priestory a pozemky, kde našli 23 uhynutých jedincov hovädzieho dobytka s ušnými známkami. Presný počet uhynutých zvierat však nevedeli vyčísliť, nakoľko boli v štádiu rozkladu.

Znalecký posudok ukázal, že celkovo mohlo ísť o 50 až 60 kusov hovädzieho dobytka rôzneho pohlavia a veku, s hmotnosťou nad päť ton. „Náklady spojené s naložením, vývozom a zneškodnením predmetného odpadu boli vyčíslené na takmer 3 000 eur,“ dodala polícia.

Zároveň upozornila na fakt, že nakladanie s telami uhynutých zvierat upravuje zákon a jeho porušenie môže viesť k trestnému stíhaniu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny