Na hlavný obsah

Šlágrom baráže Európskej ligy bude duel medzi FC Barcelona a Manchestrom United

Narazia na seba aj Juventus Turín s FC Nantes.

Šlágrom baráže Európskej ligy bude duel medzi FC Barcelona a Manchestrom United
Ilustračná snímka. Foto: Twitter

Futbalisti FC Barcelona sa v baráži o účasť v osemfinále Európskej ligy stretnú s Manchestrom United, v ktorého kádri figuruje slovensky brankár Martin Dúbravka. Rozhodol o tom pondelkový (7. 11.) žreb vo švajčiarskom Nyone.

Juventus Turín bude o miesto v šestnástke najlepších bojovať proti francúzskemu FC Nantes. Zaujímavú konfrontáciu ponúknu súboje Ajaxu Amsterdam s Unionom Berlín, Bayeru Leverkusen s AS Monaco i FC Sevilla proti PSV Eindhoven.

Úradujúci víťaz Európskej konferenčnej ligy (EKL) AS Rím sa stretne s rakúskym Red Bull Salzburg. Ďalšie dvojice tvoria Sporting Lisabon – FC Midtjylland a Šachtar Doneck – Stade Rennes.

Osem tímov z druhých miest základných skupín Európskej ligy bolo nasadených, k nim priradil žreb osem klubov z tretích priečok základných skupín Ligy majstrov. Nemohli na seba naraziť kluby z jednej krajiny. Prvé zápasy baráže sú na programe 16. februára budúceho roka, odvety o týždeň neskôr. Finále Európskej ligy sa uskutoční 31. mája 2023 v Budapešti.

Žreb konferenčnej ligy

Ďalší žreb rozhodol o tom, že futbalisti Trabzonsporu so slovenským stredopoliarom Marekom Hamšíkom sa v baráži o účasť v osemfinále Európskej konferenčnej ligy stretnú s FC Bazilej. Miestenku v osemfinále súťaže má už ako víťaz základnej H-skupiny vo vrecku slovenský šampión Slovan Bratislava.

Priamo do osemfinále tretej najvýznamnejšej pohárovej súťaže na kontinente išli všetci víťazi skupín, okrem Slovana sú nimi Istanbul Basaksehir, West Ham United, Villarreal CF, OGC Nice, AZ Alkmaar, Djugarden a Sivasspor. V baráži o osemfinále sa predstavia druhé tímy zo skupín EKL a tretie tímy základných skupín Európskej ligy.

Bazilej obsadil v H-skupine druhé miesto s rovnakým bodovým ziskom ako Slovan, o prvenstve slovenského zástupcu rozhodla lepšia bilancia vzájomných duelov. Ľubomír Šatka s Lechom Poznaň sa v boji o osemfinále stretne s nórskym FK Bodö/Glimt.

Ukrajinský tím Dnipro-1, ktorý hrá svoje domáce stretnutia v Košiciach, nastúpi v baráži proti AEK Larnaka. Lazio Rím bude bojovať s CFR Kluž a Sporting Braga s Fiorentinou.

Baráž sa bude hrať systémom doma-vonku 16. a 23. februára, Slovan sa meno svojho súpera v osemfinále dozvie po žrebe 24. februára budúceho roka. Osemfinálové zápasy sú potom na programe 9. a 16. marca 2023.„Belasí“ ako víťaz skupiny odohrajú prvé stretnutie na pôde súpera a odvetu doma na Tehelnom poli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport