Na hlavný obsah

Šutaj Eštok podal trestné oznámenie. Kajúcnici podľa neho pripravili štát o milióny eur

Z krytia podvodníkov obvinil políciu a špeciálnu prokuratúru.

Šutaj Eštok podal trestné oznámenie. Kajúcnici podľa neho pripravili štát o milióny eur
Trestné oznámenie za pranie peňazí. Na Generálnej prokuratúre SR ho podal poslanec parlamentu za stranu Hlas Matúš Šutaj-Eštok. Foto: RTVS

Trestné oznámenie za pranie peňazí. Na Generálnej prokuratúre SR ho podal poslanec parlamentu za stranu Hlas Matúš Šutaj Eštok. Známi kajúcnici podľa neho v kauze Daniari pripravili štát o milióny eur. Z krytia podvodníkov obvinil políciu a špeciálnu prokuratúru.

Na čele daňovej chobotnice podľa Matúša Šutaja Eštoka stojí kajúcnik Ľudovít Makó, IT magnát Michal Suchoba a bývalý prezident Finančnej správy SR František Imrecze. Všetci traja figurujú aj v kauze Mýtnik, ktorá súvisí s korupciou a machináciami pri verejnom obstarávaní na Finančnej správe SR.

„Rozhodol som sa podať trestné oznámenie na skupinu takzvaných kajúcnikov,“ povedal Šutaj Eštok. Podľa opozičného poslanca pripravili daniari praním špinavých peňazí štát o viac ako 18 miliónov eur.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Podľa výpovedí IT magnáta Michala Suchobu a bývalého príslušníka SIS Františka Bohma, ktorý spáchal vo februári minulého roka samovraždu, smerovali milióny eur aj do čínskych firiem. Následne sa vracali vypraté na Slovensko v hotovosti.

„Ohľadom legalizácie trestnej činnosti, ktorá má súvisieť s kauzou daniari, sa na Úrade špeciálnej prokuratúry vedie trestné stíhanie od novembra 2021. vyjadrenie poslanca, že sa tým nikto nezaoberá nezodpovedá skutočnosti,“ vyhlásila hovorkyňa úradu Jana Tökölyová.

K podvodom na vratkách DPH došlo v rokoch 2012 až 2018. Celú kauzu Daniari dodnes neuzavreli.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko