Na hlavný obsah

V Kútoch dochádza ku koncentrácii migrantov. Ministerstvo vnútra tam buduje stanové mestečko

Ide o reakciu na zvýšenú nelegálnu migráciu.

V Kútoch dochádza ku koncentrácii migrantov. Ministerstvo vnútra tam buduje stanové mestečko
Policajti odhalili nelegálnych migrantov. Foto: Facebook - Polícia SR

Ministerstvo vnútra buduje v Kútoch stanové mestečko pre nelegálnych migrantov. Ide o reakciu na zvýšenú nelegálnu migráciu na tzv. balkánskej trase. Na Železničnej stanici Kúty podľa rezortu dochádza ku koncentrácii migrantov.

Policajti na mieste koordinujú aj základnú zdravotnú starostlivosť a pomáhajú zabezpečiť stravu, najmä pre ženy a deti. Ministerstvo taktiež zabezpečilo deky a spacáky, na potrebných miestach sa zabezpečuje aj vykurovanie.

„Polícia v súčasnosti neeviduje žiadne protiprávne konanie, z ktorého by mali byť podozrivé, respektíve ktorého by sa mali dopustiť niektoré z týchto osôb. Policajti naďalej nepretržite reagujú aj na podnety od občanov, ktoré upozorňujú na pohyb jednotlivcov či skupín migrantov,“ píše ministerstvo vnútra vo svojom stanovisku.

Polícia pri vybudovaní dočasného stanového mestečka úzko spolupracovala aj s Okresným úradom Senica. Miesto pre stany bolo vybrané a určené OÚ Senica. Technické zabezpečenie vykonáva polícia so Sekciou krízového riadenia MV SR.

Od zavedenia hraničných kontrol Českou republikou a Rakúskom sa hliadková činnosť na území Slovenskej republiky zintenzívnila. „Policajný zbor rovnako každodenne spolupracuje s políciou Maďarskej republiky a to aj spoločnými zmiešanými hliadkami priamo na území Maďarska,“ zdôrazňuje rezort.

Na Slovensku od konca septembra do pondelka (31. 10.) zachytili 2 675 nelegálnych migrantov a 45 prevádzačov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny