Na hlavný obsah

V Novákoch študent zaútočil na spolužiakov sekerou

Polícia ho krátko na to zadržala.

V Novákoch študent zaútočil na spolužiakov sekerou
Na snímke polícia pred strednou odbornou školou v Novákoch. Foto: Facebook/Polícia SR - Trenčiansky kraj

Študent strednej odbornej školy v Novákoch prišiel vo štvrtok (3. 11.) do školy so sekerou. Zaútočil na svojich spolužiakov, pričom zranil jedno dievča. To previezli do nemocnice v Bojniciach. Podľa polície, zranenie, ktoré utrpelo, nie je vážne. Incident sa stal ešte pred začiatkom vyučovania v prvom ročníku školy.

Polícia útočníka zadržala krátko po útoku v neďalekom poli. Študenti sú v starostlivosti posttraumatického intervenčného tímu.

Na mieste je redaktorka RTVS Miriam Dobrotová.

Ako priblížila riaditeľka školy Katarína Piačková, nič nenasvedčovalo tomu, že k takejto udalosti príde. Išlo totiž o bezproblémového študenta prvého ročníka.

„Môžeme ubezpečiť verejnosť a rodičov, že polícia prijala adekvátne opatrenia a nikomu nehrozí žiadne nebezpečenstvo,“ uviedla Polícia SR na svojom facebooku s tým, že momentálne na mieste vykonáva potrebné procesné úkony úkony. „Vyšetrovateľ robí ohliadku miesta činu, nateraz nie je možné poskytnúť bližšie informácie,“ dodala trenčianska policajná hovorkyňa Elena Antalová.

Ako neskôr uviedla polícia, z informácií a dôkazov získaných na mieste činu zistili, že v danej veci ide o podozrenie z úkladnej vraždy v štádiu pokusu na viacerých osobách. „Z uvedeného dôvodu vec preberal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry. O veci bol bezodkladne informovaný špeciálny prokurátor,“ priblížila.

Zdroj: RTVS
Zdroj: RTVS

Reakcia Richarda Vašečku

„S nesmiernym smútkom a veľkým znepokojením som prijal správu o incidente na strednej odbornej škole v Novákoch, kde mladý muž sekerou zaútočil na študentov,“ reagoval na útok predseda Výboru Národnej rady (NR) SR pre vzdelávanie, vedu, mládež a šport Richard Vašečka.

„Štvrtkový ďalší krvavý incident na strednej škole v Novákoch je jasným dôkazom toho, že musíme dôkladne riešiť bezpečnosť na školách,“ poukázal na tragédiu, ktorá sa stala pred dvomi rokmi vo Vrútkach.

Uviedol, že na školskom výbore NR SR budú v spolupráci s ministerstvom školstva hľadať riešenia, ako pristupovať k agresívnemu správaniu na školách a ako mu predchádzať.

Správu budeme aktualizovať.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny