Na hlavný obsah

Biatlon: Bátovská Fialková sa v stíhacích pretekoch umiestnila v elitnej desiatke

Ďalšia Slovenka Mária Remeňová skončila na 56. priečke.

Biatlon: Bátovská Fialková sa v stíhacích pretekoch umiestnila v elitnej desiatke
Na snímke slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková. Foto: TASR/AP

Slovenská biatlonistka Paulína Bátovská Fialková obsadila v stíhacích pretekoch na 10 km na podujatí Svetového pohára v rakúskom Hochfilzene desiate miesto.

Na víťazku Juliu Simonovú z Francúzska stratila 1:14,1 min. Pri štyroch streľbách sa dopustila len jednej chyby a oproti štartu sa posunula vpred o 19 priečok.

Dosiahla tak druhý najlepší výsledok v sezóne, ôsma bola v Kontiolahti koncom novembra vo vytrvalostných pretekoch na 15 km.

Bátovská Fialková štartovala s číslom 29 a postupne sa posúvala dopredu. Na prvej ležke poskočila o desať pozícií na pätnáste miesto. Na ďalšej však urobila svoju jedinú chybu v pretekoch a po trestnom kole klesla na 26. pozíciu.

Návrat do boja o popredné priečky sa jej podaril pri prvej streľbe v stoji – figurovala po nej na trinástom mieste a zo záverečnej položky vyrážala už na jedenástej priečke. Na trati sa jej v závere ešte podarilo predstihnúť Nórku Karoline Offigstadovú Knottenovú a zmestila sa tak medzi elitnú desiatku.

Simonová štartovala ako tretia a triumfovala pred Nórkou Ingrid Landmark Tandrevoldovou, ktorá prišla so stratou 19,6 sekundy, no polepšila si o jedenásť pozícii. Pódium doplnila Češka Markéta Davidová (+28,1 s).

Ďalšia Slovenka Mária Remeňová si oproti štartu pohoršila o šesť miest a skončila na 56. priečke.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport