Na hlavný obsah

Najdlhšie slúžiaci Mikuláš opäť potešil deti v Rožňave

Tentokrát však neprišiel na konskom záprahu.

Aj tento rok zavítal do Rožňavy najdlhšie slúžiaci Mikuláš na Slovensku – Štefan Gerža. Nechýbali ani jeho pomocníci anjel a čert. Pre nepriaznivé počasie zvolil netradičný spôsob dopravy.

Už takmer polstoročie začína rožňavský Mikuláš deň obdarovania návštevou tých najmenších. „Joj, ani pravda nie je, 48-krát chodím po škôlkach. Prešiel som všetkých 12 škôlok, bolo plno plno radosti, detských očičiek, úsmevov,“ uviedol Gerža

Mikuláš sa na svoj deň pripravuje svedomito už od leta. „Naposledy som sa ostrihal a pristrihol bradu niekedy v júni. Odvtedy musí narásť predsa do decembra, lebo deťúrence sú strašne zvedavé. Nejedno ma už poťahalo za bradu, či je ozajstná, či nie je prilepená,“ vysvetlil.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

Kým po minulé roky chodil aj na koči ťahanom koňmi, tento rok zvolil modernejšiu dopravu. „Náš Mikuláš je už fakt trošku starší, chceli sme ho šanovať a hlavne jeho boľavé kosti. Aby sme čo najrýchlejšie túto cestu absolvovali, rozhodli sme sa, že vyberieme kabriolet, a čertov dáme na štvorkolky,“ priblížil primátor Rožňavy Michal Domik.

Tento raz sa aj so svojou výpravou vybral do všetkých častí mesta, kde postupne rozsvietil vianočné stromčeky. Až prišiel na námestie, kde ho čakalo množstvo ľudí a kde rozsvietil najväčší stromček.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny