Na hlavný obsah

NHL: Ani siedmy gól Tatara v sezóne nezabránil prehre hokejistov New Jersey

Calgary s Ružičkom podľahlo Columbusu.

NHL: Ani siedmy gól Tatara v sezóne nezabránil prehre hokejistov New Jersey
Slovenský hráč New Jersey Devils Tomáš Tatar. Foto: TASR/AP

Siedmy gól slovenského útočníka Tomáša Tatara v prebiehajúcej sezóne zámorskej NHL nezabránil prehre hokejistov New Jersey doma s New Yorkom Islanders 4:6. Calgary podľahlo na ľade Columbusu 1:3. Adam Ružička v drese hostí nebodoval.

Tatar upravil v tretej tretine stav duelu na 3:6 z pohľadu „diablov“, keď sa od modrej čiary šikovne predral do streleckej pozície a prekonal Semjona Varlamova. Bol to jeho 16. bod (7+9) v tomto ročníku.

„Diabli“ však manko nedokázali zmazať, napriek tomu sú spolu s Bostonom na čele tabuľky Východnej konferencie. Tatar nastúpil v prvej formácii s minutážou 18:26, mal päť striel a plusový bod. Dvoma presnými zásahmi sa na triumfe Islanders podieľal Brock Nelson.

Hráči Calgary vyšli naprázdno

Hráči Calgary vyšli naprázdno po troch predchádzajúcich výhrach, v súboji s Columbusom inkasovali už po 76 sekundách hry z prvej strely súpera na bránku.

Blue Jackets prerušili nepriaznivú sériu šiestich domácich prehier. Jediný gól Calgary strelil Michael Stone, Ružička strávil na ľade 13:07 min s jednou strelou a plusovým bodom.

Washington bez zraneného slovenského obrancu Martina Fehérváryho zdolal doma Seattle 4:1 a prvýkrát v sezóne vyhral tri duely za sebou. Anthony Mantha a Alexander Ovečkin si zhodne pripísali gól a asistenciu.

Brankár Igor Šesťorkin, ktorému kryl chrbát Jaroslav Halák, priviedol New York Rangers 41 zákrokmi k triumfu na ľade Colorada 2:1 po nájazdoch.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport