Na hlavný obsah

Pri tragickej dopravnej nehode v Tornali zomreli štyria ľudia

Jednému z vodičov namerali 1,5 promile.

Pri tragickej dopravnej nehode v Tornali zomreli štyria ľudia
Ilustračný záber z miesta nehody. Foto: RTVS

V Tornali sa v nedeľu (4. 12.) večer stala tragická dopravná nehoda. Na ceste druhej triedy smerom na Revúcu sa čelne zrazili dve autá. Na mieste zomreli štyria ľudia – dvaja muži a dve ženy.

Podľa polície jeden z vodičov predtým v obci Otročok narazil do zaparkovaného auta, ktorého majiteľ sa ho pokúšal zastaviť, no neúspešne. Z miesta mal vysokou rýchlosťou odísť smerom na Tornaľu. Majiteľ poškodeného auta incident oznámil polícii.

Ilustračný záber z miesta nehody.
Ilustračný záber z miesta nehody. Foto: RTVS

V druhom vozidle sa z Tornale vracala domov rodina z Revúcej. Na mieste zasahovali všetky záchranné zložky. Cesta bola neprejazdná do neskorých nočných hodín. Podľa výsledkov pitvy sa u jedného z vodičov potvrdil alkohol v krvi.

„Podľa predbežných výsledkov súdnej pitvy u vodiča zistili alkohol, ide o hodnotu 1,5 promile. U vodičky druhého auta sa alkohol nepreukázal. Vyšetrovateľ v Revúcej začal trestné stíhanie pre usmrtenie,“ informovala hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Mária Faltániová.

Veliteľ zásahu Hasičskej stanice Tornaľa Štefan Pucsok uviedol, že v jednom vozidle sa nachádzala jedna osoba, zatiaľ čo v druhom sa nachádzali osoby tri.

„Žiaľ, už po našom príchode nejavili známky života, čo následne potvrdila aj posádka rýchlej zdravotnej pomoci,“ dodal. Priblížil tiež, že hasiči museli použiť náradie na vyslobodenie zakliesnených osôb.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny