Na hlavný obsah

NHL: Seattle zdolal Vancouver

V prebiehajúcej sezóne získali už 61 bodov.

NHL: Seattle zdolal Vancouver
Hokejista Toronta Maple Leafs Mitchell Marner strieľa v páde víťazný gól za chrbát brankára New Yorku Rangers Igora Šesťorkina. Foto: TASR/AP

Hokejisti Seattlu Kraken zdolali v nočnom zápase NHL Vancouver Canucks hladko 6:1. V prebiehajúcej sezóne získali už 61 bodov a s výrazným predstihom prekonali svoj bodový súčet z vlaňajšej nováčikovskej sezóny. Dva góly domácich strelil Oliver Bjorkstrand, Jared McCann mal bilanciu 1+2.

Pre Seattle to bolo najvyššie víťazstvo v sezóne, ktorým zopakovali svoj historicky najlepší výsledok z 29. marca 2022, keď zvíťazil na ľade Los Angeles rovnako 6:1.
Pre trénera Ricka Toccheta to bol druhý duel na striedačke Canucks a po víťazstve nad Chicagom (5:2) zaznamenal prvú prehru.

Toronto zdolalo v noci na štvrtok New York Rangers 3:2 po predĺžení a vybojovalo šieste domáce víťazstvo v sérii. Slovák Jaroslav Halák bol na striedačke, v bránke Rangers dostal prednosť Igor Šesťorkin, ktorý vykryl 32 striel.

O víťazstve Maple Leafs rozhodol v 19. sekunde extra času Mitch Marner, ktorý skóroval efektne v páde po individuálnej akcii. Bol to jeho 18. gól v sezóne. „Jazdcom“ nestačili k výhre ani dva presné zásahy Filipa Chytila.

California na ľade Dallasu

V súboji lídrov divízií Carolina uspela na ľade Dallasu 3:2 po predĺžení. Hurricanes zvíťazili v treťom stretnutí za sebou a naďalej sú na priebežnom 2. mieste tabuľky Východnej konferencie aj celej NHL za suverénnym Bostonom. V čase 61:34 strelil víťazný gól „hurikánov“ český útočník Martin Nečas.

Proti rovnakému súperovi rozhodol v predĺžení aj v predošlom vzájomnom zápase 18. decembra (5:4). Do listiny strelcov sa zapísal aj fínsky útočník Caroliny Sebastian Aho, ktorý 16. gólom v oslabení vyrovnal klubový rekord Erica Staala.

Ottawa si poradila s New Yorkom Islanders aj vďaka gólu a asistencii Claudea Girouxa 2:1. „Ostrovania“ prehrali v šiestom stretnutí v rade a z uplynulých 11-tich triumfovali iba v jednom. Brankár „senátorov“ Cam Talbot odstúpil v 29. minúte pre zranenie, pre ktoré bude podľa trénera D.J. Smitha absentovať do exhibície All Stars (4. až 5. februára).

Skončila sa víťazná šnúra Edmontonu, Oilers podľahli doma Columbusu 2:3 po predĺžení. Rozhodujúci gól strelil v tretej minúte predĺženia mladík Kent Johnson.

„Olejári“ predtým ťahali sériu šiestich výhier. Najproduktívnejší hráč súťaže Connor McDavid z Edmontonu bodoval aj v 11. zápase v roku 2023, keď si pripísal asistenciu pri góle Zacha Hymana.

Jeden z gólov Blue Jackets strelil nováčik Kirill Marčenko, ktorý zaznamenal v 25. zápase sezóny už 11. presný zásah. Zároveň je prvý hráč NHL od roku 1926, ktorý dosiahol prvých 10 gólov kariéry bez toho, aby mal asistenciu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport