Na hlavný obsah

Do Piešťan bude lietať priamy spoj z Tel Avivu

Piešťanskému letisku pritom pred šiestimi rokmi hrozil zánik.

Letisko v Piešťanoch privíta dovolenkárov z Izraela. Zavádza novú linku do tejto destinácie. Trnavský samosprávny kraj (TTSK) si od toho sľubuje prísun zahraničných klientov aj viac peňazí pre letisko. Pred šiestimi rokmi mu hrozil zánik.

„Túto letnú sezónu plánujeme zaviesť priamu linku medzi Tel Avivom a Piešťanmi. Táto linka bude fungovať od apríla do októbra, bude lietať raz do týždňa,“ povedal predseda TTSK Jozef Viskupič.

Letisko muselo splniť prísne bezpečnostné previerky. Izraelskí turisti sa tešia na svetoznáme kúpele, pamiatky či našu gastronómiu. Ich príchod by tak mal podporiť miestnych podnikateľov.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Let odhadujeme že bude trvať 3,5 hodiny, bude to prevádzkovať izraelská letecká spoločnosť. Sú to prvé prichádzajúce lety, ktoré budú privážať turistov zo zahraničia do Trnavského kraja,“ informoval riaditeľ letiska Bohumil Klečák.

Plusom pre medzinárodné letisko v Piešťanoch je jeho menší rozmer. Na chuť mu prichádza čoraz viac Slovákov. Letisko poskytuje parkovanie, nápoje a detský kútik zadarmo. Pred šiestimi rokmi pritom hrozila letisku pre vysoké dlhy likvidácia. Ľudia spisovali petíciu za jeho záchranu.

„V roku 2021 sa hospodárenie letiska opäť zlepšilo, spoločnosť dosiahla historicky najvyššie vlastné tržby a prvýkrát po začiatku ozdravného procesu v roku 2018 dosiahla kladný výsledok hospodárenia,“ skonštatoval Viskupič

Tento rok odletia dovolenkári z Piešťan aj do Egypta či Turecka.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny