Na hlavný obsah

Rely Dakar: Varga šiesty, Svitko na 21. mieste

V nedeľu sa koná záverečná etapa pretekov.

Rely Dakar: Varga šiesty, Svitko na 21. mieste
Slovenský pretekár Štefan Svitko. Foto: Facebook/Štefan Svitko Fanclub

Slovenský motocyklový pretekár Štefan Svitko obsadil v sobotňajšej (14. 1.) 13. etape Rely Dakar 21. miesto. Jeho krajan Juraj Varga skončil v kategórii štvorkoliek šiesty.

Pretekári absolvovali 675 kilometrov z mesta Šajbah do Al Hofufu, pričom samotný špeciál mal dĺžku 154 kilometrov. V nedeľu (15. 1.) je na programe záverečná 14. etapa s cieľom v meste Dammam na pobreží Perzského zálivu.

Medzi motocyklami zvíťazil Argentínčan Kevin Benavides na KTM a dosiahol tak prvé víťazstvo na prebiehajúcom Dakare. V celkovom hodnotení poskočil na druhé miesto a na vedúceho Austrálčana Tobyho Pricea stráca len dvanásť sekúnd. Ten skončil v sobotu na piatej pozícii (+2:28).

Svitko štartoval s číslom 16 a po 30 kilometroch klesol o šesť priečok. V priebehu etapy figuroval aj v najlepšej dvadsiatke, nakoniec však prišiel do cieľa s mankom 12:15 minúty na 21. pozícii. Napriek tomu si v celkovom hodnotení polepšil o dve priečky, momentálne mu patrí dvanáste miesto.

Varga bol pôvodne siedmy, no po 15-minútovej penalizácii pre Litovčana Laisvydasa Kanciusa poskočil o jednu pozíciu. Na víťaza Marcela Medeirosa z Brazílie stratil 9:43 minúty a v celkovom hodnotení si udržal štvrtú priečku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport