Na hlavný obsah

Z Kyjeva hlásia explóziu, Kličko hovorí o jednom mŕtvom

Dvaja ľudia sú zranení.

Po dopade ruskej rakety na nebytovú budovu v Kyjeve vo štvrtok (26. 1.) zomrel jeden človek a dvaja ľudia sa zranili, oznámil starosta ukrajinskej metropoly Vitalij Kličko na sociálnej sieti telegram.

Z hlavného mesta predtým hlásili explóziu. Ukrajinské úrady vo štvrtok ráno pre hrozbu ruských vzdušných útokov vyhlásili letecký poplach v celej krajine.

Podľa predbežných informácií zvuk výbuchu počuli v rôznych častiach hlavného mesta, napísal s odvolaním sa na svedkov už skôr server RBK-Ukrajina, ktorý zároveň upozornil, že nad mestom i oblasťou pravdepodobne pracuje protivzdušná obrana.

„Explózia v Kyjeve. Buďte v krytoch,“ napísal najprv na telegrame Kličko, ktorý o niečo neskôr informoval o jednom mŕtvom a dvoch zranených v dôsledku dopadu rakety na nebytový objekt v Holosijivskej štvrti. Viac podrobností neuviedol, len to, že zranených hospitalizovali.

Ukrajinská protivzdušná obrana počas posledného kola ruských vzdušných útokov vo štvrtok zostrelila viac ako 15 ruských riadených striel, ktoré Rusko vypálilo na Kyjev. Uviedli to už skôr predstavitelia mesta podľa agentúry Reuters.

Hovorca ukrajinského letectva Jurij Ihnať vo štvrtok dopoludnia povedal, že Rusko na Ukrajinu vypálilo vyše 30 rakiet. Ukrajinské médiá hlásili explózie v niektorých oblastiach krajiny, pričom podotýkali, že môže ísť o prácu protivzdušnej obrany.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet