Na hlavný obsah

Biatlon-MS: Na úvod zlato pre Nórov v mixoch

Slováci na 16. mieste.

Biatlon-MS: Na úvod zlato pre Nórov v mixoch
Na snímke nórski biatlonisti v zložení Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbu Röiselandová, Sturla Holm Laegreid a Johannes Thingnes Bö. Foto: TASR/AP

Nórski biatlonisti získali prvé zlato na majstrovstvách sveta v nemeckom Oberhofe. V stredajších (8. 2.) mixoch triumfovali Ingrid Landmark Tandrevoldová, Marte Olsbu Röiselandová, Sturla Holm Laegreid a Johannes Thingnes Bö časom 1:04:41,9 h pred Talianskom (+11,6 s) a Francúzskom (+55,9 s).

Slovenská štafeta v zložení Paulína Bátovská Fialková, Mária Remeňová, Michal Šima a Matej Kazár obsadili 16. miesto so stratou 4:19,0 min.

Dobrá forma Bátovskej Fialkovej

Po úvodnej streľbe sa usadili na čele Talianka Lisa Vittozziová pred Švajčiarskom a Kanadou, čistou strieľali aj Tandrevoldová a hneď za ňou sa usadila Bátovská Fialková.

Slovenská reprezentantka potvrdila dobrú formu v prebiehajúcej sezóne aj na stojke a v behu. Odovzdala štafetu na výbornom treťom mieste v tesnom závese za Francúzskom a Talianskom.

Tandrevoldová pokazila stojku a s trestným okruhom sa prepadla na 8. miesto. V 2. kole minula Remeňová na prvej položke jeden terč, na druhej dva a prepadla sa na 13. miesto.

Ako prvá odovzdala Dorothea Wiererová pred Francúzkou Anas Chevalierovou-Bouchetovou, tretia bola po druhej výmene Nemka Denise Herrmannová-Wicková, no rýchlo sa doťahovalo Nórsko. Po treťom kole kleslo Slovensko po jednej chybe Šimu na 14. miesto.

Na čele už figurovalo Nórsko po výbornom výkone Laegreida pred Francúzskom a Talianskom. Bö a Quentin Fillon Maillet však museli na ležke zhodne trikrát dobíjať a predbehol ich Talian Tommaso Giacomel.

Druhí Taliani, Francúzi tretí

Proti suverénovi sezóny Böovi však nemal šancu a tak si nórsky líder celkového podradia SP prišiel už po trináste zlato z MS. Druhí finišovali Taliani s mankom 11,9 s a za nimi Francúzi (+55,9 s). Fillon Maillet v samom závere takmer prišiel o bronz, keď zle odbočil.

Štvrté finišovalo Rakúsko pred Českom a Nemeckom. Kazár pridal v streľbe jednu chybu a v závere ho predbehli ešte reprezentanti Belgicka a Estónska. Finišoval tak na 16. priečke (+4:19,0 min). Záverečné kolo nezvládol Švéd Sebastian Samuelsson, ktorý išiel až na tri trestné kolá a prišiel o šancu bojovať o medaily.

Nórski biatlonisti napriek trestnému kolu Tandrevoldovej obhájili titul v tejto disciplíne, v ktorej triumfovali už štvrtýkrát v sérii na MS. Okrem toho vyhrali mix aj na zimnej olympiáde v Pekingu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport