Na hlavný obsah

Na vládnu krízu môžu doplatiť aj bezdomovci

Vláda neprijala včas koncepciu o ukončovaní bezdomovectva.

Na vládnu krízu môžu doplatiť aj bezdomovci
Ilustračná snímka. Foto: RTVS

Slovensko môže prísť o milióny z eurofondov na sociálnu oblasť – upozornili na to mimovládne organizácie. Vláda neprijala včas koncepciu o ukončovaní bezdomovectva. Ide o jednu z podmienok Únie na čerpanie peňazí na sociálne služby. Poverená vláda to chce napraviť, no nemá na to právomoc.

Ohrozené je čerpanie peňazí z eurofondov na pomoc ľuďom bez domova, ľuďom z vylúčených komunít, či seniorom. Vláda ešte do svojho odvolania koncepciu z dielne rezortu práce neprijala. A to napriek tomu, že bola pripravená.

„Materiál nebol predložený na rokovanie vlády vzhľadom na aktuálnu politickú situáciu,“ vysvetlila Kristína Korenková, hovorkyňa ministerstva práce.

Pozrite si celú reportáž RTVS:

„Vládna legislatíva Úradu vlády SR v súčinnosti s ministerstvom práce momentálne skúma legislatívne možnosti zaradenia tohto bodu na rokovanie vlády, vzhľadom na súčasný stav a kompetencie vlády,“ uviedla Ľubica Janíková, hovorkyňa predsedu vlády SR.

Medzitým sa v júni skončia staré eurofondové výzvy, z ktorých združenia platia napríklad zamestnancov terénnej sociálnej práce a nízkoprahového denného centra. Ministerstvo investícií tvrdí, že nové výzvy a peniaze budú. V krajnom prípade ich zaplatí štát.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko