Na hlavný obsah

Neďaleko školy v Nemecku sa strieľalo. Vážne sa zranili dvaja ľudia

Páchateľa krátko po čine zadržali.

Neďaleko školy v Nemecku sa strieľalo. Vážne sa zranili dvaja ľudia
Ilustračná snímka. Foto: ČTK/DPA/Annette Riedl

Pri streľbe neďaleko školy v dolnosaskom meste Bramsche na severozápade Nemecka sa vážne zranili dvaja ľudia. Polícia neskôr oznámila, že strieľal 81-ročný muž, ktorý zasiahol 16-ročného chlapca, a potom sa pokúsil spáchať samovraždu. Obaja teraz v nemocnici bojujú o život. Motív polícia neoznámila, uviedla ale, že strelec aj jeho obeť sa poznali.

„Podľa doterajších zistení 81-ročný muž na ulici niekoľkokrát vystrelil. Strely spôsobili 16-ročnému chlapcovi z Bramscha život ohrozujúce zranenie. Páchateľ si následne sám spôsobil zranenia, ktoré ho ohrozujú na živote, „oznámila polícia z Osnabrücku, ktorý je od Bramscha vzdialený len niekoľko kilometrov.

Krátko po čine polícia na twitteri napísala, že verejnosti žiadne nebezpečenstvo nehrozí. Denník Bild už ráno informoval o tom, že strelca sa podarilo zadržať. Teraz polícia spresnila, že ním bol jeden zo zranených.

Streľba sa odohrala asi o 7:30 na ulici, kde sídli základná škola. Tá ale strelami zasiahnutá nebola. „Páchateľ a obeť sa očividne poznali. Súvislosť so školou sa na základe doterajšieho vyšetrovania môže vylúčiť, „dodala bez ďalších podrobností polícia.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet