Na hlavný obsah

Matovič a Káčer sa pustili do slovnej prestrelky. Odkazy si posielajú cez statusy

Výmenu názorov začal Igor Matovič.

Minister financií Igor Matovič (vľavo) a minister zahraničných vecí Rastislav Káčer (vpravo).
Minister financií Igor Matovič (vľavo) a minister zahraničných vecí Rastislav Káčer (vpravo).Foto: TASR/koláž RTVS

Minister financií Igor Matovič (OĽANO) a minister zahraničných vecí Rastislav Káčer sa pustili do slovnej prestrelky. Tvrdé slová si odkazujú prostredníctvom statusov na sociálnych sieťach.

Výmenu názorov začal Matovič. Ten v sobotu (11. 3.) v statuse oznámil, že organizuje diskusiu v Michalovciach. Práve tam v pondelok (6. 3.) absolvoval debatu o ruskej vojne na Ukrajine aj Káčer spolu s ministrom obrany Jaroslavom Naďom. Debatu však narúšali niektorí ľudia v hľadisku vykrikovaním, pískaním a skandovaním. „Správate sa ako hulváti, dobytok, hanba vám,“ vyjadril sa vtedy na adresu narušiteľov šéf rezortu diplomacie.

Matovič Káčerove vyjadrenia označil v statuse za zlyhanie. „Áno, je pravda, že mnohí ľudia v hľadisku sa nesprávali slušne, ale prirovnávať ľudí k dobytku či opiciam alebo ich rovno nazvať podliakmi, z ktorých by sa ich starí otcovia “dogrcali”, je nehodné akéhokoľvek politika, nieto ešte najvyššieho diplomata v štáte. Minister Káčer exemplárne zlyhal,“ napísal.

Minister financií kritizoval aj Roberta Fica (Smer-SD) ktorý počas osláv MDŽ nechal ochrankármi vyviesť z mítingu muža, ktorý sa kriticky vyjadroval na jeho adresu. „Obaja spomenutí politici zlyhali a evidentne si užívali v diskusii s ľuďmi pocit, že ich chránia desiatky ochrankárov a tajných v hľadisku a oni majú moc, lebo majú v ruke mikrofón,“ vyhlásil Matovič.

Káčer označil Matoviča za pokrytca

Káčer na Matovičove útoky reagoval tiež statusom. V ňom označil Matoviča za „pokrytca“ a „človeka čo mení rétoriku ako chameleón farbu“.

Káčer pripomenul, že Matovič Fica kritizuje za využívanie ochranky a „sám ochranku, na ktorú nemá nárok, využíva dodnes, takmer dva roky. Kritizoval papalášstvo a niet horšieho papaláša ako on. Takto sa správa len úplný podliak,“ vyhlásil.

„Človek, ktorý permanentne, verbálne, písomne a nevyberane uráža hlavu štátu a takmer každého, kto sa dostane do jeho hľadáčika. Tragédia slovenskej politiky, hrobár posledných zvyškov viery občana v štát. Hádam to raz ocení aj sám veľký Vladimir Putin nejakým rádom Sputnika,“ pokračuje Káčer na adresu šéfa OĽANO.

„Igor Matovič bol síce neschopný premiér, ale jedno sa mu uprieť nedá. A mala by to primerane oceniť aj Slovenská spoločnosť anestéziológie a intenzívnej medicíny. Politickú mŕtvolu Smeru oživil ani nie z klinickej smrti, ale z hrobu. Na človeka, čo nevie bez podvodu ani diplomovku napísať, to je slušné,“ dodal minister zahraničných vecí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko