Na hlavný obsah

Polícia hľadá muža, ktorý v Bratislave zaútočil na cudzinca a po útoku hajloval

Po útoku mal muž hajlovať.

Polícia hľadá muža, ktorý v Bratislave zaútočil na cudzinca a po útoku hajloval
Ilustračná snímka. Foto: Facebook/Polícia SR - Bratislavský kraj

Neznámy muž zaútočil na cudzinca z Nového Zélandu. K incidentu došlo v Bratislave v sobotu (25. 3.) vo večerných hodinách. Po útoku mali zo strany agresora nasledovať extrémistické prejavy. Informovalo o tom Prezídium Policajného zboru na sociálnej sieti.

Podľa informácií portálu tvnoviny.sk začal pár z Nového Zélandu obťažovať slovensky hovoriaci muž počas toho, ako čakali na príchod električky. Napadnutý sa domnieva, že dôvodom obťažovania mohol byť fakt, že sa spolu rozprávali po anglicky.

Neznámy muž začal kráčať blízko za párom. Útočník potom udrel cudzinca do zadnej časti hlavy. Myslí si, že to bol buď slabší úder päsťou alebo silný úder niečím ako prsteň. Pár pokračoval v ceste, pričom priateľka napadnutého volala na miesto políciu.

Útočníka začal mladík nakrúcať na video, pričom ho zachytil ako hajluje. Agresor ho potom napadol znova. Novozélanďan sa domnieva, že útočník bol na drogách. „Určite je pre ostatných ľudí nebezpečný,“ dodal.

Prípadom sa zaoberajú bratislavskí policajti. Prejavmi extrémizmu sa bude zaoberať Národná kriminálna agentúra (NAKA). O tom či muža identifikovali alebo zadržali, polícia už neinformovala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny