Na hlavný obsah

V Prešove končí ďalšia pobočka pošty. Najviac to zasiahne dôchodcov

Pobočka vraj bola stratová.

V Prešove končí ďalšia pobočka pošty. Najviac to zasiahne dôchodcov
Rušenie pobočky sa dotkne prešovského Sídliska II. Foto: RTVS

Sídlisko II v Prešove príde o pobočku pošty. Bola finančne stratová. Slovenská pošta ju preto zruší. Radnica reaguje, že sa bude snažiť, aby ďalšie pobočky v meste ostali.

Pred štyrmi rokmi prišli o jednu pobočku obyvatelia najväčšieho prešovského sídliska Sekčov. Namiesto pôvodných dvoch majú dnes jednu poštu. Najnovšie sa rušenie dotkne Sídliska II. Jediná pobočka na spomínanom sídlisku od apríla končí.

„Pošta na Sídlisku II pokrývala približne sedemtisíc obyvateľov. Ľudia sú, samozrejme, rozhorčení a najviac sa to fakt dotkne tých starších ľudí, lebo budú musieť chodiť na hlavnú poštu, ktorá je dosť ďaleko,“ uviedla predsedníčka výboru mestskej časti pre Sídlisko II v Prešove Jaroslava Kutajová.

Uzávierke pobočky pošty v Prešove sa v reportáži venoval redaktor RTVS Robert Latta:

Slovenská pošta reaguje, že pobočka patrí dlhodobo medzi tie s najnižším záujmom obyvateľov o ich služby. Dočasne zatvorená bola už od začiatku januára. Radnica navrhla Slovenskej pošte riešenie.

„Predložili sme plán, ako usporiadať pobočky v meste Prešov a verím, že Slovenská pošta bude na toto reflektovať a pokúsi sa pobočky preusporiadať tak, aby dostala aspoň jednu bližšie k tejto lokalite,“ informoval primátor mesta Prešov František Oľha.

Na riešenie nemusí pristúpiť

To, či pošta na riešenie pristúpi, je však otázne. „Slovenská pošta v súčasnosti pracuje s existujúcou sieťou pobočiek a zároveň pripravujeme alternatívne formy poskytovania poštových služieb tak, aby ich mali obyvatelia pohodlne v dosahu,“ podotkla hovorkyňa Slovenskej pošty Iveta Dorčáková.

Pošta dodáva, že služby zabezpečí v tejto lokalite poštový doručovateľ. Podľa primátora pôvodne plánovala Slovenská pošta zrušiť v meste viac pobočiek. Napokon sa dohodli, že ešte počkajú.

„Zatiaľ ekonomické ukazovatele ostatných pôšt v Prešove dávajú určitú nádej, že by nemuselo dôjsť k uzatvoreniu iných pobočiek,“ dodal Oľha.

Slovenská pošta pre RTVS potvrdila, že aktuálne v meste neplánuje zrušiť žiadnu ďalšiu pobočku.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny