Na hlavný obsah

Bojovné vystúpenie Nemecka proti Dánsku im prináša prvé body na MS

Bol to dôležitý zápas o postup do štvrťfinále.

Bojovné vystúpenie Nemecka proti Dánsku im prináša prvé body na MS
Nemeckí hokejisti postúpili do štvrťfinále MS v hokeji. Foto: SITA/AP Photo/Pavel Golovkin

Hokejisti Nemecka si vo svojom štvrtom zápase v A-skupine MS v hokeji 2023 pripísali na konto prvé víťazstvo. Vo štvrtkovom stretnutí zdolali v Tampere svojho súpera v boji o štvrťfinále Dánsko 6:4.

MS v hokeji 2023 online s RTVS

Dáni po voľnom dni nastúpia v sobotu (20. 5.) o 11.20 SELČ proti USA. Nemci sa stretnú v piatok (19. 5.) od 19.20 proti Rakúšanom.

Hrdinský obrat Nemecka, ktoré ešte živý šance na štvrťfinále

Nemci mali za sebou tri tesné prehry a ak si chceli ešte udržať šancu na postup do štvrťfinále, potrebovali vyhrať. Dáni však začali lepšie a v 6. minúte otvorili skóre, keď si strelu Lassena nešťastne tečoval do vlastnej siete M. Müller. Mužstvo Harolda Kreisa po inkasovanom góle zvýšilo aktivitu, no v prvej tretine nevedelo prekonať brankára Dichova.

V polovici duelu vyrovnal Peterka a krátko na to už Nemci vyhrávali 2:1, keď Ehl využil zaváhanie brankára Dichova. V 38. minúte M. Müller zvýšil na rozdiel dvoch gólov, no 23 sekúnd pred koncom druhej časti sa presadil Bau Hansen.

Tretia tretina bola o snahe Severanov, ktorá vyústila do gólu Wejseho v 56. minúte. O dvadsať sekúnd neskôr však Nemci opäť viedli, keď J. Müller strelou od modrej čiary prekvapil Dichova. V závere ešte padli tri góly, Noebels a Sturm zakončili do prázdnej brány, za Dánov skorigoval Wejse.

Newsletter

Prihláste sa k odberu najnovších správ a zaujímavosti zo športovej redakcie RTVS

Prihlásením sa súhlasím so spracovaním osobných údajov pre marketingové účely.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport