Na hlavný obsah

Žena z Utahu po náhlej smrti manžela napísala knihu o žiali. O dva mesiace ju obvinili z vraždy

Pitva odhalila, že mal v tele päťnásobok smrteľnej dávky fentanylu.

Žena z Utahu po náhlej smrti manžela napísala knihu o žiali. O dva mesiace ju obvinili z vraždy
Ilustračná snímka liekov. Foto: Unsplash

Žena z amerického štátu Utah, ktorá po náhlej smrti svojho manžela napísala knihu pre deti o žiali, čelí obvineniu z jeho vraždy. O tomto prípade na svojej internetovej stránke informovala britská BBC. Muž zomrel na predávkovanie fentanylom.

Kouri Richinsová, matka troch detí, jednu noc vlani v marci zavolala na políciu kvôli tomu, že jej manžel Eric je „studený na dotyk“. Uviedla, že ten večer mu namiešala drink s vodkou a o niekoľko hodín neskôr ho našla v stave, keď na nič nereagoval. Muž zomrel.

Neskôr napísala knižku „Si so mnou?“, ktorá má deťom pomôcť vyrovnať sa so stratou niekoho blízkeho. „Napísali sme túto knihu s nádejou, že prinesie aspoň nejakú útechu nielen našej rodine, ale aj ďalším rodinám, ktoré sa dostali do rovnakej situácie,“ povedala Richinsová v regionálnej rozhlasovej stanici. Svoju knihu venovala „skvelému manželovi a úžasnému otcovi“.

Dva mesiace po tom, čo knihu napísala, bola Richinsová obvinená z vraždy. Pri pitve sa ukázalo, že jej manžel mal v tele päťnásobok smrteľnej dávky fentanylu, ktorý patrí medzi opioidné analgetiká.

Textové správy o liekoch

Podľa súdnych dokumentov si Richinsová medzi decembrom 2021 a februárom 2022 písala textové správy s človekom, ktorý mal v minulosti problémy so zákonom pre drogy. Chcela od neho kúpiť lieky na bolesť.

Neskôr po ňom chcela „niečo silnejšie“, konkrétne požiadala o fentanyl. Tri dni po tom, čo drogy údajne dostala, si dala s manželom večeru k príležitosti sviatku svätého Valentína. Po nej sa Richinsovi urobilo zle a priateľovi sa zveril, že si myslí, že sa ho manželka snaží otráviť. O dva týždne neskôr si kúpila ďalší fentanyl.

Richinsová bola obvinená nielen z vraždy, ale aj z držania drogy GHB. Tá sa používa na liečenie narkolepsie, ale býva zneužívaná aj ako omamná látka, napríklad v tanečných kluboch. Právna zástupkyňa Richinsovej sa k obvineniam odmietla vyjadriť.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet