Na hlavný obsah

Jednotkou kandidátky Sme rodina je jej líder Boris Kollár. Zo 150. miesta kandiduje Martin Klus

Prvých 15 miest obsadili poslanci z klubu Sme rodina.

Jednotkou kandidátky Sme rodina je jej líder Boris Kollár. Zo 150. miesta kandiduje Martin Klus
Uprostred predseda hnutia Sme rodina Boris Kollár. Foto: TASR/Jaroslav Novák

Kandidátnu listinu hnutia Sme rodina tvoria aktuálni poslanci parlamentu, ale aj členovia regionálnych štruktúr hnutia. Sme rodina má zároveň na kandidátke platformu primátorov a starostov.

Z prvého miesta kandiduje predseda hnutia Boris Kollár, nasledujú podpredsedovia Milan Krajniak, Petra Krištúfková a Peter Pčolinský. Na piatom mieste je poslanec Ľudovít Goga. Zo 150. miesta kandiduje bývalý predstaviteľ SaS Martin Klus.

Prvých 15 miest obsadili poslanci pôsobiaci v klube Sme rodina. „Prioritou sú, samozrejme, moji aktuálni poslanci, potom krajskí a okresní predsedovia hnutia, členovia, sympatizanti a rozhodli sme sa dať šancu aj platforme primátorov a starostov, aby zastupovali hlas ľudu,“ uviedol Kollár. Považuje za dôležité, aby sa regióny spolupodieľali na tvorbe zákonov, ktoré ich ovplyvnia.

Klus bude kandidovať zo 150. miesta ako nestraník. Sme rodina urobila podľa neho v tomto volebnom období progres vo svojich jasných proeurópskych, proatlantických a proukrajinských postojoch.

„Mojím pozvaním ako nestraníka na ich kandidátku na symbolické 150. miesto, aby som tieto témy ďalej presne v tomto duchu pokrýval,“ napísal Klus na sociálnej sieti.

V súčasnosti je nezaradeným poslancom parlamentu, z SaS odišiel v decembri 2022 po tom, ako strana iniciovala návrh na vyslovenie nedôvery vláde. Predtým pôsobil ako štátny tajomník na ministerstve zahraničných vecí a európskych záležitostí.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko