Na hlavný obsah

Martin Réway si našiel nový klub. Spiš vymenil za Liptov

V novom ročníku by sa rád dostal do reprezentácie.

Martin Réway si našiel nový klub. Spiš vymenil za Liptov
Foto: RTVS

Okolo skladania hokejového kádra v Liptovskom Mikuláši bolo po príchode nového majiteľa Róberta Ľuptáka dlhšie ticho. Momentálne majú na Liptove zazmluvnených 27 hráčov. Na prvý spoločný tréning na ľade v drese HK 32 vykorčuľoval aj Martin Réway.

Ten sa v uplynulej sezóne v Spišskej Novej Vsi výraznou mierou pričinil o zisk bronzových medailí. „Ešte sme nič nepodpísali. Neviem, nemám dôvod to teraz podpisovať. Zajtra budem sedieť s Robom (Róbert Ľupták – poznámka redakcie). Mikuláš je ozaj kúsok, domov mi to z neho trvá pol hodinu. Pre mňa je to úplne ideálne a môžu sa na mňa chodiť pozerať rodina a kamaráti,“ ozrejmil 28-ročný bronzový medailista z MS do dvadsať rokov 2015.

Bývalý hráč Popradu, Košíc či Spišskej Novej Vsi by si v novom ročníku opäť rád obliekol najcennejší dres. „Chcel by som sa dostať do reprezentácie. Minulý rok som bol v podstate blízko, alebo aspoň sa o tom dosť hovorilo, za čo som veľmi vďačný. Chcem na to nadviazať túto sezónu,“ priznal.

Po dvoch sezónach strávených vo Francúzsku sa do materského klubu vracia skúsený matador Rudolf Huna. „Verím, že som sa pripravil dobre a zapadnem do partie,“ zaželal si 38-ročný útočník.

S tímom sa pripravuje aj Denis Godla

Mikuláš postupne poslní päť korčuliarov zo Severnej Ameriky, doplní ich Rus Alexander Avtsin, do bránky príde jeho krajan Alexei Krasikov a z Popradu Roman Rychlík.

Tretí brankár bude z juniorky. S Liptákmi trénuje aj Denis Godla. „Denis čaká na zahraničný angažmán, samozrejme, budeme mapovať aj jeho situáciu a nikde nie je napísané, že z toho môže niečo vypáliť,“ ozrejmil situáciu hlavný tréner Juraj Faith.

Klub v popoludňajších hodinách oznámil na sociálnych sieťach uzatvorenie dohody aj s ďalšími 10 hráčmi. Na severe krajiny budú pôsobiť obrancovia Dominik Jendroľ, Lukáš Lalík, Dávid Nátny a útočníci Aurel Nauš, Frederik Fekiač, Daniel Tkáč, Tomáš Klíma, Jakub Žilka, Matúš Vojtech a Jakub Nespala.

Teda hráči, ktorí vlani pôsobili v HC Prešov, na čele ktorého stal Róbert Ľupták. Klub z druhého najväčšieho východoslovenského mesta v uplynulom ročníku z Tipos extraligy vypadol.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport