Na hlavný obsah

Najmenej 14 ľudí utrpelo zranenia počas prudkých búrok na severe Talianska

V niektorých častiach provincie Ravenna došlo aj k výpadkom elektriny.

Najmenej 14 ľudí utrpelo v noci na nedeľu (23. 8.) zranenia počas prudkých búrok sprevádzaných silným vetrom v provincii Ravenna na severe Talianska, informovala agentúra APA.

Vozidlo, v ktorom sa nachádzali dve osoby, zasiahol padajúci strom, uviedli médiá s tým, že oboch zranených museli následne hospitalizovať.

Hasičské tímy z celého regiónu boli od skorých ranných hodín v nasadení pri odstraňovaní vyvrátených stromov. V niektorých častiach provincie Ravenna došlo v dôsledku búrok aj k výpadkom elektriny.
Na jednom z videozáznamov kolujúcich na sociálnych sieťach bolo vidieť dovolenkárov, ktorí masovo utekali z pláže v lokalite Lido di Classe pri meste Ravenna.

Krúpy veľkosti tenisovej loptičky zasiahli úrodu v regióne Emilia Romagna, predovšetkým v provinciách Parma, Modena a Bologna, pričom došlo k veľkým škodám, píše APA.

V oblasti Ravenny boli v dôsledku nepriaznivého počasia spustošené ovocné sady, kde nárazy vetra zdemolovali skleníky, vyvracali stromy poškodili rady viniča. Región už aj v máji postihli prudké búrky, ktoré spôsobili škody vo výške 12 miliárd eur.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet