Na hlavný obsah

Talianska polícia vypočula mladíka, ktorý do Kolosea kľúčmi vyryl meno svojej priateľky

Ide už o tretí takýto prípad za niekoľko týždňov.

Talianska polícia vypočula mladíka, ktorý do Kolosea kľúčmi vyryl meno svojej priateľky
Turista v rímskom Koloseu vyrýva meno svojej priateľky do múru. Foto: YouTube/rytz

Rímska polícia v sobotu (15. 7.) vypočúvala 17-ročného nemeckého študenta za zámerné poškodenie starovekej pamiatky Koloseum. Informovali o tom v nedeľu (16. 7.) zdroje. Správu priniesla talianska tlačová agentúra ANSA.

Študenta, ktorý bol v sprievode učiteľa, prichytili, ako niečo vyrýva do muriva prízemia tohto svetoznámeho monumentu. Ide už o tretí takýto prípad za niekoľko týždňov.

Je medzi nimi aj prípad mladého anglického turistu, ktorý minulý mesiac poškodil Koloseum tým, že do muriva amfiteátra vyryl kľúčmi svoje meno a meno svojej priateľky (Ivan + Haley 23).

Niektorí náhodní okoloidúci jeho čin nafilmovali. Údajne sa stal 23. júna, a video sa dostalo na sociálne siete. Talianski karabinieri potom páchateľa vypátrali.

Anglickému turistovi hrozí pokuta najmenej 15 000 eur a väzenie až do päť rokov, uviedli talianski predstavitelia.

Koloseum, rímska pamiatka stará približne 2 000 rokov, je jednou z najobľúbenejších turistických atrakcií v Taliansku a považuje sa za symbol Večného mesta. Bolo postavené v prvom storočí nášho letopočtu a považuje sa za najväčší amfiteáter na svete. V starovekom Ríme sa v ňom konali gladiátorské zápasy.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet