Na hlavný obsah

V Lučenci obmedzili prevádzku detskej kliniky. Vedenie tvrdí, že pacientov to neovplyvní

Vážnejšie prípady prevezmú okolité nemocnice.

V Lučenci obmedzili prevádzku detskej kliniky. Vedenie tvrdí, že pacientov to neovplyvní
Detská klinika v Lučenci. Foto: RTVS

V Lučenci obmedzili prevádzku detskej kliniky. Viacero ľudí to znepokojilo. Vedenie nemocnice tvrdí, že to nie je nič vážne. Opatrenie má mať dočasný charakter a týka sa len časti pediatrie.

Manažment nemocnice si uvedomil, že oznam najprv neformuloval najsprávnejšie a zdôrazňuje, že zmena sa týka iba časti kliniky.

„Sme museli prijať opatrenie z dôvodu personálneho nedostatku, z dôvodu PN niektorých lekárov. To znamená, že detská klinika funguje v obmedzenom režime. To znamená, že všetky deti, ktoré sem prídu, ošetria,“ uviedol riaditeľ nemocnice Július Höffer.

Obmedzeniu detskej kliniky v Lučenci sa v spravodajstve RTVS venoval redaktor Radovan Kondrlík:

„Kolegyne, ktoré so mnou pracujú, sú mladé a momentálne ochoreli. Na oddelení máme stavy s teplotami, hnačky, zvracania. Samozrejme, ide o infekčné choroby, na ktoré personál trpí. Takže sme s kolegyňou v podstate ostali dve a nie sme schopné plnú prevádzku zabezpečiť,“ spresnila primárka oddelenia detskej kliniky Viola Dováľová.

Napriek tomu nemocnica vyhlasuje, že netreba mať obavy a starostlivosť zabezpečia. „Nie je dôvod byť nejako nespokojný, že by niekto nedostal službu, pretože všetky oddelenia, ako je krčné, chirurgia, infekčné sú k dispozícii. Takisto, akýkoľvek akútny stav, ktorý by sem priviezli nie záchrankou, ale ľuďmi, vieme ošetriť,“ zdôraznil Höffer.

V normálnom režime funguje aj novorodenecké oddelenie a oddelenie predčasne narodených detí. Vážnejšie prípady prevezmú okolité nemocnice v Rimavskej Sobote, vo Zvolene a v Banskej Bystrici.

Vedenie nemocnice v Lučenci odhaduje, že časť detskej kliniky bude uzavretá asi niekoľko týždňov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny