Na hlavný obsah

Dvojica rakúskych tínedžerov mala úmyselne zraziť majiteľku reštaurácie. Podozrivých vypátrali v Chorvátsku

Mladíka a dievča zadržali na čerpacej stanici.

Dvojica rakúskych tínedžerov mala úmyselne zraziť majiteľku reštaurácie. Podozrivých vypátrali v Chorvátsku
Ilustračná snímka. Foto: Unsplash

Dvojicu rakúskych tínedžerov na úteku, ktorí sú podozriví z pokusu o vraždu majiteľky rakúskej reštaurácie, zadržali v sobotu (12. 8.) v Chorvátsku. Informovala o tom agentúra DPA s odvolaním sa na rakúske úrady.

Šestnásťročnú vodičku a jej sedemnásťročného spolujazdca zaradili v piatok (11. 8.) na zoznam hľadaných osôb v celej Európe, oznámila prokuratúra v meste Graz. Dvojica podľa zistení vyšetrovateľov nezaplatila účet za konzumáciu jedla v reštaurácii. Keď sa im majiteľka podniku snažila zabrániť v úteku, úmyselne ju zrazili svojím autom.

K udalosti došlo v stredu (9. 8.) vo večerných hodinách v sushi reštaurácii v rakúskom meste Linz a jej priebeh zachytila aj bezpečnostná kamera.

Štyridsaťjedenročná majiteľka podniku sa autu s utekajúcou dvojicou tínedžerov postavila do cesty. Vozidlo napriek tomu pokračovalo v jazde a narazilo do nej, pričom utrpela zlomeninu panvy a zranenia žalúdka aj pľúc, uviedol pre stanicu ORF syn obete.

Mladíka a dievča sa podarilo zadržať až v sobotu na čerpacej stanici v Chorvátsku. Podľa vyšetrovateľov v momente spáchania trestného činu zrejme sedela za volanom 16-ročná tínedžerka, pričom auto patrilo jej matke. V Rakúsku môžu mladí ľudia získať vodičské oprávnenie vo veku 17 rokov, pripomína DPA.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet