Na hlavný obsah

Možno bude pršať, takže sa vrátim do starých čias, keď som ako dieťa rád jazdil v blate, teší sa pred pretekmi Sagan

Slovák sa môže za určitých okolností kvalifikovať na OH.

Možno bude pršať, takže sa vrátim do starých čias, keď som ako dieťa rád jazdil v blate, teší sa pred pretekmi Sagan
Foto: RTVS

Už v sobotu (12. 8.) absolvuje Peter Sagan na MS v Edinburghu dôležité preteky v horskej cyklistike, v ktorých si môže za určitých okolností vybojovať účasť na budúcoročných OH v Paríži. Potrebuje však patriť k dvom najlepším pretekárom z krajín mimo top dvadsiatky svetového rebríčka.

Generálka pred zajtrajšími pretekmi Petrovi Saganovi nevyšla podľa predstáv. Na kratšej neolympijskej trati obsadil 37. priečku z 55-členného štartového poľa. „Určite to nedopadlo podľa očakávaní. Možno som sa až moc premotivoval, ale nebolo to až také technické. Bolo to veľmi rýchle, na čo nie som zvyknutý,“ okomentoval svoje počínanie Sagan.

Okrem zajtrajších pretekov má Žilinčan ešte ďalšie dve cesty, ako sa dostať až do Paríža. Tá najnáročnejšia vedie cez výsledky vo Svetovom pohári, teoreticky najjednoduchšia cez divokú kartu od organizátorov OH. „Jediné, čo viem, že Mathieu van der Poel ako Holanďan tiež nemá vyjazdené body a tiež podnikne to isté čo ja. To je minimálne jeden dobrý konkurent,“ objasnil Sagan.

Téme sa vo večerných Góloch – bodoch – sekundách venoval Tomáš Batiz. Pozrite si celú reportáž:

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport