Na hlavný obsah

MS v atletike: Chodec Černý s najlepším umiesteným slovenskej výpravy v Budapešti

Na trati dlhej 35 km obsadil 19. priečku.

MS v atletike: Chodec Černý s najlepším umiesteným slovenskej výpravy v Budapešti
Na snímke slovenský chodec Dominik Černý. Foto: TASR

Španielsky chodec Alvaro Martin získal na atletických MS v Budapešti druhé zlato, keď triumfoval aj na neolympijskej trati 35 km v čase 2:24:30 h.

Z dvojice Slovákov dokončil preteky iba Dominik Černý, ktorému patrila 19. priečka v čase 2:32:56. Michala Morvaya rozhodcovia po štyroch varovaniach diskvalifikovali.

Martin rozhodol o svojom prvenstve zhruba 3 km pred cieľom, keď sa odpútal z vedúcej trojice. Striebro získal Brian Daniel Pintado z Ekvádoru výkonom 2:24:34. Tretí dokráčal Japonec Masatora Kawano za 2:25:12.

Černý je spokojný

Černý sa postaral o najlepšie umiestnenie slovenskej výpravy v Budapešti. „Beriem ho všetkými desiatimi, v žiadnom prípade nemôžem byť nespokojný. Umiestenie v porovnaní s minuloročnými MS som si zlepšil o dvanásť priečok, osobák skoro o tri minúty,“ povedal člen VŠC Dukla Banská Bystrica.

Chodec Ján Černý
Na snímke slovenský chodec Dominik Černý Foto: TASR

Na šampionáte už absolvoval aj olympijskú dvadsiatku, v ktorej obsadil 34. miesto. „Začal som trochu opatrnejšie, keďže som mal v nohách náročné preteky spred piatich dní. Kontroloval som si pulzy, sledoval svoje pocity. Išiel som v dobrom tempe, v skupinke a snažil som sa byť pokojný, lebo som nevedel, čo podmienky so mnou spravia v závere. Postupne som stupňoval tempo a darilo sa mi to až do cieľa. Teší ma, ako som si dobre rozložil sily a že som svoje snaženie mohol gradovať až do cieľa,“ zhodnotil svoje vystúpenie Černý.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport