Na hlavný obsah

Pád detí z rozhľadne spôsobilo jej preťaženie, tvrdí obec. Polícia vyšetruje ďalej

Všetky deti previezli so zraneniami do nemocníc.

Pád detí z rozhľadne spôsobilo jej preťaženie, tvrdí obec. Polícia vyšetruje ďalej
Vyhliadková veža v obci Markvartice. Foto: ČTK/Ondřej Hájek

Z vyhliadkovej veže Triangl pri obci Markvartice vo štvrtok (3. 8.) krátko pred 21.00 h spadlo osem detí a mladistvý praktikant. Podľa zástupcu starostu obce Libora Kunteho sa veža preťažila. Namiesto povolených štyroch osôb vystúpilo hore 15 ľudí a prepadla sa pod nimi podlaha, spresnil.

Polícia túto verziu zatiaľ nepotvrdila. Podľa hovorkyne krajskej polície Elišky Kubíčkovej sa začalo trestné stíhanie pre trestný čin ublíženia na zdraví z nedbalosti.

Zranené deti boli z letného tábora Ranč Radana pri obci Veselé. Majiteľka ranča Petra Svejkovská sa zatiaľ k incidentu odmietla vyjadriť.

Dve deti s podozrením na vážne zranenia previezli vrtuľníkmi do Prahy. Jedno z nich má nakoniec len ľahšie zranenia, zostáva v nemocnici na pozorovaní, ale nachádza sa mimo ohrozenia života.

Dve deti hospitalizovali v Ústí nad Labem. „Ich stav je stabilizovaný a nie sú v bezprostrednom ohrození života,“ doplnila hovorkyňa spoločnosti Krajská zdravotní Jana Mrákotová. Ďalších päť previezli do nemocnice v Děčíne – štyri deti už medzitým prepustili, jedna maloletá osoba ostáva v nemocnici.

„Úplne zásadná vec, ktorá sa tam odohrala, je, že došlo k porušeniu prevádzkového poriadku, ktorý je tam vyvesený. A došlo k obrovskému preťaženiu konštrukcie,“ uviedol zástupca starostu.

Polícia zriadila krízovú linku pre rodičov a príbuzných zranených detí. K dispozícii bol na mieste incidentu aj policajný psychológ. Polícia začala s výsluchom zúčastnených.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet