Na hlavný obsah

Prebiehal cez cestu, no zachytilo ho auto. Mladý chodec (†22) neprežil zrážku pri Košiciach

Zraneniam na mieste podľahol.

Prebiehal cez cestu, no zachytilo ho auto. Mladý chodec (†22) neprežil zrážku pri Košiciach
Auto po zrážke s chodcom. Foto: Facebook/Polícia SR - Košický kraj

Pri utorkovej (22. 8.) dopravnej nehode pri výjazde z Košíc smerom na Prešov prišiel o život 22-ročný chodec. Uviedla to košická krajská policajná hovorkyňa Lenka Ivanová. Polícia v tejto súvislosti začala trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia.

K tragickej zrážke došlo okolo 20.00 h. Dvadsaťročný vodič viedol osobné auto zn. Škoda Octavia po štátnej ceste I/20 v ľavom jazdnom pruhu, v smere od Košíc na Prešov.

Podľa doterajších zistení v tom čase cez cestu, z pravej strany na ľavú, prechádzal chodec, do ktorého vodič narazil. Po náraze ho odhodilo na cestu v protismernej časti vozovky. Zraneniam na mieste podľahol.

Auto po zrážke narazilo do zvodidiel. Vo vozidle sa okrem vodiča nachádzali ešte štyria spolujazdci, ani jeden z nich sa nehode nezranil. U vodiča alkohol v dychu nezistili. To, či pod jeho vplyvom nebol nebohý chodec, bude podľa Ivanovej zisťované pri pitve.

Počas dokumentovania úsek cesty v oboch smeroch dočasne uzavreli, premávku usmerňovali policajti. „To, prečo k tejto tragickej dopravnej nehode došlo, čo bolo jej príčinou, no najmä miera zavinenia jej účastníkov, sú predmetom ďalšieho vyšetrovania,“ dodala.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny