Na hlavný obsah

Pri Rimavskej Sobote stavajú modernú „turbo“ križovatku, hotová by mala byť do roka

Stará križovatka je pre vodičov nebezpečná.

Pri Rimavskej Sobote stavajú modernú „turbo“ križovatku, hotová by mala byť do roka
Stará križovatka sa stane minulosťou. Foto: RTVS

Na hlavnom južnom cestnom ťahu pri Rimavskej Sobote začínajú stavať veľkú kruhovú križovatku. Súčasná už premávke nestačí a pre vodičov predstavuje nebezpečenstvo. Nový projekt za takmer štyri milióny eur sa zaradí medzi moderné tzv. turbo križovatky.

Odbočiť na Tisovec, Lučenec alebo Košice je na križovatke pri Rimavskej Sobote neraz umením aj pre skúsených vodičov. Po zlepšení existuje obrovský dopyt zo strany verejnosti.

Základný kameň poklepali ešte minulý rok, no s prácami začal zhotoviteľ z Česka až teraz. Dôvodom zdržania bolo podľa Slovenskej správy ciest (SSC) to, že sa čakalo na určenie dočasného dopravného značenia.

Výstavbe novej križovatky sa v spravodajstve RTVS venoval redaktor Radovan Kondrlík:

„Zmluvná cena diela predstavuje 3,8 milióna eur s DPH. Cieľom Slovenskej správy ciest je, aby sa čo najväčšia časť stavby prefinancovala z európskych zdrojov, ktoré na tento účel možno čerpať do konca roka,“ priblížil hovorca SSC Martin Guzi.

„Bude to dvojokružná križovatka, ktorá v podstate uľahčí vstup na túto štátnu cestu I/16 Zvolen – Košice. Som veľmi rád, že skrátka už teda k tomu došlo,“ uviedol primátor Rimavskej Soboty Jozef Šimko.

Zhotoviteľ začína najprv upravovať inžinierske siete. SSC vodičov upokojuje, že sa nemusia obávať výraznejších zdržaní. Cesta by mala byť prejazdná počas celej stavby. Očakáva sa, že výstavba novej kruhovej križovatky pri Rimavskej Sobote bude trvať desať až dvanásť mesiacov.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Regióny