Na hlavný obsah

Rekordný prestup Harryho Kanea potvrdil tréner Tottenhamu Angelos Postecoglou

S Bayernom sa dohodol na štvorročnej zmluve.

Rekordný prestup Harryho Kanea potvrdil tréner Tottenhamu Angelos Postecoglou
Na archívnej snímke anglický futbalový reprezentant Harry Kane.

Anglický futbalista Harry Kane sa stane novou posilou Bayernu Mníchov. Jeho odchod potvrdil v piatok tréner Tottenhamu Angelos Postecoglou. Nemecký šampión Londýnčanom údajne zaplatí za 30-ročného útočníka odstupné vyše 100 miliónov eur.

Kane dostal od klubu povolenie odcestovať do Mníchova a absolvovať v piatok lekársku prehliadku. „Dospelo to do bodu, keď už začína byť zrejmé, že k prestupu dôjde. Z môjho pohľadu už máme aspoň jasno. Môžeme sa pohnúť ďalej, už bez Harryho,“ povedal podľa AFP kouč Tottenhamu.

Tréner Bayernu je vo vyjadreniach opatrnejší

Kým kormidelník Tottenhamu hovorí ako o hotovej veci, podľa kouča Bayernu Thomasa Tuchela stále prebiehajú rokovania. „Pracujeme na príchode Harryho Kane, je to naša priorita. Je to kapitán anglickej reprezentácie, to hovorí za všetko,“ poznamenal.

Postecoglou priznal, že na odchod Kanea sa pripravoval. Doplnil tiež, že futbalistu neprehováral, aby zostal. „Jeho prestupom do Bayernu sa situácia dramaticky nemení. Hneď po príchode som sa s ním rozprávala a úprimne sme si povedali naše názory,“ uzavrel kouč Tottenhamu.

V piatok by mal v Mníchove absolvovať lekársku prehliadku a podľa televízie Sky môže byť k dispozícii už v sobotnom dueli o nemecký Superpohár proti Lipsku.

„Kane by mal v Bayerne nosiť dres s číslom 9 po tom, čo vo štvrtok v noci súhlasil, že sa pripojí k tímu bundesligového majstra,“ informoval v piatok portál The Athletic. Tottenham prikývol až na štvrtú ponuku Bayernu, ktorá znela na takmer 110 miliónov eur plus bonusy.

Kaneovi mala platná zmluva so Spurs vypršať na konci budúceho roka a majiteľ klubu Joe Lewis preferoval jeho predaj, keďže o rok by mohol odísť zadarmo.

Kane futbalovo vyrastal v akadémii Tottenhamu. V Premier League má v jeho drese na konte 213 gólov, čo je v historických tabuľkách druhé miesto za Alanom Shearerom (260).

V minulom ročníku dosiahol métu 30 gólov v 38 stretnutiach. Je aj historicky najlepší strelec anglickej reprezentácie s 58 presnými zásahmi.

Bayern začne sezónu v sobotu zápasom nemeckého Superpohára proti Lipsku. O šesť dní neskôr nastúpi v Bundeslige na ihrisku Brém. Bavori doteraz najviac zaplatili za príchod Lucasa Hernandeza z Atletica Madrid.

Ten prestúpil v roku 2019 z Atletica Madrid za 80 miliónov eur. V súčasnosti je už hráč Paríža St. Germain. Transfer Kanea bude rekordný v histórii klubu.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport