Na hlavný obsah

Rusko po vojne viac nebude vojenská hrozba pre Európu, tvrdí poradca ukrajinského prezidenta Podoľak

Útočné operácie Ukrajincov naďalej pokračujú.

Rusko po vojne viac nebude vojenská hrozba pre Európu, tvrdí poradca ukrajinského prezidenta Podoľak
Ruský prezident Vladimir Putin. Foto: TASR/AP

Poradca ukrajinského prezidenta Volodymyra Zelenského Mychajlo Podoľak obhajuje postup ukrajinskej armády v rámci protiofenzívy proti ruským okupantom. Ako referuje spravodajský web CNN, na twitteri zdôraznil, že útočné operácie Ukrajincov naďalej pokračujú.

„Keď niekto hovorí o ukrajinskej protiofenzíve, jej rýchlosti, smeroch a efektivite, radí alebo sebavedomo tvrdí, že niečo ‚určite nejde podľa plánu‘. Treba si hlavne pamätať, že pred rozsiahlou inváziou na Ukrajinu ruskú armádu vážne nazývali ‚druhou armádou sveta‘. Hystericky sa jej obávali a ani si nepredstavovali, že by sa proti nej dalo účinne bojovať,“ vyhlásil Podoľak.

Poznamenal, že dnes sa svet na schopnosti ruskej armády díva inak. V súvislosti s ukrajinskou protiofenzívou však vyzýva na trpezlivosť.

„Aby sa konečne vyvrátil ďalší mýtus, na ktorý sa včera ľudia báli čo i len pomyslieť, musia byť všetci trpezliví a pozorne sledovať kvalitnú prácu ukrajinských ozbrojených síl. V každom prípade dosiahnu povinný a spravodlivý záver. Rusko po vojne na Ukrajine viac nebude vojenská hrozba. Minimálne pre Ukrajinu a Európu. Útočné operácie medzitým pokračujú,“ skonštatoval Podoľak.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet