Na hlavný obsah

Slováci chcú modernejšiu armádu, ukázal prieskum AKO

Investovanie podporuje 66,7 percenta respondentov.

Slováci chcú modernejšiu armádu, ukázal prieskum AKO
Na snímke príslušníci Mnohonárodnej bojovej skupiny NATO pôsobiacej na Slovensku spolu s technikou v Lešti v okrese Zvolen. Foto: TASR/Ján Krošlák

Väčšina oslovenej slovenskej verejnosti podporuje modernizáciu armády. Vyplýva to z prieskumu, ktorý robila agentúra AKO pre spravodajskú televíziu JOJ 24. Respondenti odpovedali na otázku: „Mala či nemala by podľa vás budúca vláda investovať do modernizácie slovenskej armády?“, pričom kladne odpovedalo 66,7 percenta respondentov.

Konkrétne si 33,2 percenta opýtaných myslí, že vláda by mala do modernizácie určite investovať, ďalších 33,5 percenta si myslí, že by asi mala investovať. Naopak, proti investíciám do modernizácie je 26,8 percenta respondentov.

Konkrétne si 12,4 percenta myslí, že by vláda určite nemala investovať do modernizácie. Ďalších 14,4 percenta, že by asi nemala. Na otázku nevedelo odpovedať 6,1 percenta opýtaných.

Podľa prieskumu podporuje modernizáciu armády aj väčšina voličov politických strán, ktoré v prieskumoch preskakujú päťpercentné kvórum. To je potrebné na vstup do parlamentu.

Konkrétne je za 88 percent voličov Progresívneho Slovenska, 83 percent voličov Kresťanskodemokratického hnutia, 77 percent voličov strany Sloboda a Solidarita, 76 percent voličov hnutia Sme rodina, 75 percent voličov OĽANO, 62 percent voličov Hlasu-SD a 56 percent voličov Smeru-SD. V prípade Slovenskej národnej strany a Republiky je za 51 percent.

Agentúra AKO robila prieskum v období od 24. do 28. júla na reprezentatívnej vzorke tisíc respondentov telefonickou formou.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Slovensko