Na hlavný obsah

Slováci vzdorovali Fínom. O osude stretnutia rozhodol gól, ktorý padol tri sekundy pred záverečnou sirénou

Slováci obsadili v základnej skupine posledné miesto.

Slováci vzdorovali Fínom. O osude stretnutia rozhodol gól, ktorý padol tri sekundy pred záverečnou sirénou
Ilustračná snímka. Slovenskí hokejisti prehrali všetky štyri zápasy na domácom HGC. Foto: TASR

Slovenskí hokejoví reprezentanti podľahli v treťom zápase na Hlinka Gretzky Cupe výberu Fínska 1:2. O jediný presný zásah Slovákov sa postaral Alex Zálešak.

Diváci na trenčianskom zimnom štadióne Pavla Demitru v úvodnej tretine presný zásah nevideli. Skóre na ukazovateli sa prvýkrát menilo až po 14 sekundách druhého dejstva, keď presilovú hru využil 16-ročný Alex Zálešák.

Slováci sa však z vedenia dlho netešilo. Na 1:1 vyrovnal v početnej výhode ani nie po troch minútach hry Emil Hemming. Tento stav sa nemenil až do konca tretej tretiny.

Fíni v závere odvolali brankára, čo sa im tri sekundy pred záverečným klaksónom vyplatilo. Hároníka v bránke prekonal Tuomas Suoniemi. Ten zároveň rozhodol o zisku troch bodov pre Suomi a najmä o postupe medzi štvoricu najlepších.

Zverenci Martina Dendisa obsadili po troch prehrách v základnej skupine posledné štvrte miesto. S posledným tímom břeclavskej B-skupiny Nemeckom si zahrajú o konečné siedme miesto.

Slovensko – Fínsko 1:2 (0:0, 1:1, 0:1)

Góly: 21. Zálešák (Radivojevič, Pitka) – 24. Hemming (Suoniemi, Jokinen), 60. Suoniemi (Hemming). Rozhodovali: J. Konc ml., Žák – D. Konc ml., Tichý, vylúčení: 6:6 na 2 min., presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 2942 divákov

Slovensko: Haronik – Radivojevič, Beluško, Šlank, Kupec, Húževka, Ličko, Petráš, Fabuš – Chovan, Pobežal, Zálešák – Tomík, Pitka, Semančík – Liščinský, Maruna, Tomašec – Liška, Prokopovič, Feranec

Fínsko: Rimpinen – Nieminen, Amhamdi, Jokinen, Marila, Vikla, Muhonen, Jalasti – Hemming, Suoniemi, Sinivuori – Paqvalin, Saarelainen, Vesterinen – Teshome, Pulkkanen, Heinänen – Miettinen, Ruohonen, Väärälä

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Šport