Na hlavný obsah

Ukrajina získala späť ďalšie územie, vojská postupujú v Charkovskej oblasti

Vojakom sa darí odrážať ruské útoky.

Ukrajina získala späť ďalšie územie, vojská postupujú v Charkovskej oblasti
Ilustračná snímka. Foto: TASR/AP

Situácia v Charkovskej oblasti na východe Ukrajiny je „ťažká“, ale ukrajinské sily odrážajú ruské útoky a za posledný týždeň dobyli naspäť na východnom fronte niekoľko štvorcových kilometrov územia. V pondelok to oznámila námestníčka ukrajinského ministra obrany Hanna Maľarová. O situácii informovala tlačová agentúra Reuters.

Ukrajinské ozbrojené sily minulý týždeň uviedli, že Rusko útočí smerom na Kupiansk, mesto v Charkovskej oblasti.

„Situácia v smere na Kupiansk je ťažká. Nepriateľ sa nevzdal plánov postúpiť tam dopredu, nepriateľ priviedol ďalšie sily,“ povedala Maľarová pre ukrajinskú štátnu televíziu. „Dôverujeme našim obrancom, ale je to tam pre nich veľmi ťažké a nepriateľ tam nepostupuje,“ dodala.

Ukrajina postupuje aj pri Bachmute

Maľarová oznámila aj postup ukrajinských síl južne od mesta Bachmut, ktoré Rusko obsadilo v máji po niekoľkomesačnej krvavej bitke, a Ukrajinci tam za posledný týždeň oslobodili ďalšie tri štvorcové kilometre. Agentúra Reuters tieto správy nemohla nezávisle overiť.

Námestníčka ministra obrany ešte informovala, že v situácii na juhu nie sú žiadne výrazné zmeny. Ukrajinské sily sa tam pokúšajú preraziť cez ruské sily a dospieť k Azovskému moru.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet