Na hlavný obsah

V Ekvádore došlo k ďalšiemu pokusu o atentát na politika

Neznámi ozbrojenci strieľali na auto primátora mesta La Libertad.

V Ekvádore došlo k ďalšiemu pokusu o atentát na politika
Sympatizanti ekvádorského prezidentského kandidáta Fernanda Villavicencia sa utekajú skryť po jeho atentáte. Foto: TASR/AP

Primátor ekvádorského mesta La Libertad v sobotu (19. 8.) informoval, že sa v piatok (18. 8.) večer stal obeťou pokusu o atentát, keď neznámi ozbrojenci asi 30-krát vystrelili smerom na jeho auto. Primátor Francisco Tamariz z tohto útoku vyviazol bez zranení.

Informovala o tom agentúra AFP, ktorá podotkla, že tento útok sa odohral deň pred prezidentskými voľbami.

Nedeľným (20. 8.) voľbám predchádzala kampaň poznačená vraždou jedného z hlavných kandidátov a sľubmi o boji proti bezpráviu, ktoré Ekvádor zachvátilo. V posledných rokoch totiž do Ekvádoru prenikli zahraničné drogové mafie, ktoré sa snažia z jeho pobrežia vyvážať kokaín, čo vyvolalo vojnu medzi miestnymi gangmi.

Počet vrážd spáchaných v Ekvádore sa vyšplhal nad úroveň Mexika a Kolumbie a zavraždenie niekoľkých politikov pred voľbami len zdôraznilo výzvy, ktorým čelia ekvádorskí predstavitelia.

Najznámejšou z obetí sa stal prezidentský kandidát a bojovník proti korupcii Fernando Villavicencio, ktorého zastrelili 10. augusta. za bieleho dňa, keď odchádzal zo stretnutia s voličmi.

Moje odložené články

    Viac

    Najčítanejšie

    Nové v rubrike Svet